22. aug
Debuterte: Musikerne i Romedal og Vallset Jente- og Guttekorps med dirigent Kåre Nordseth deltok i mesterskapet for første gang.
 
Mye nerver og ødelagt tuba
600 musikanter fra 18 ulike korps satt farge på sentrum under mesterskapet for skolekorps i Hedmark og Oppland.

Publisert: 29.mar.2014 17:47
Oppdatert: 01.apr.2014 10:46
Hamar
Anne Marthe Galtestad (15) fikk en verst mulig oppladning til lørdagens mesterskap i Hamar kulturhus. Like før hun og resten av gjengen i Romedal og Vallset Jente- og Guttekorps skulle på scenen merket hun nemlig at noe var alvorlig galt med instrumentet.
- Jeg la merke til at Tubaen min hadde slitte ventiler, og da er det ikke akkurat enkelt å spille, forteller Galtestad. Redningen ble en lånt tuba fra Hamar Ungdomskorps, men det er på ingen måte optimalt å spille på et instrument for første gang når man skal imponere et dommerpanel.
- Det var ganske uvant, og jeg fikk bare prøvespille et par toner med den nye tubaen. Mer tid hadde jeg ikke, sier hun.
Korpset gjennomførte allikevel sine stykker i god stil, og Galtestad kunne pustet lettet ut da det hele var over.
- Det gikk jo bra til slutt, sier en lettet Galtestad.

Fornøyde debutanter

For de unge musikerne i Romedal og Vallset Jente- og Guttekorps ble lørdagens deltakelse en ny opplevelse.
- Jeg har ikke vært med på å spille konkurranse før, men jeg tror det gikk ganske bra, sier Kristian Mathias Røhne (12). Han forteller at korpset har brukt mye tid på forberedelser i løpet av de siste ukene.
- Jeg var mye mer nervøs enn jeg vanligvis er før vi skal spille, men det gikk fort over, sier Røhne like etter lørdagens opptreden.

På gråten

Noen takler nerver bedre enn andre, og litt senere på dagen var det Hamar Ungdomskorps sin tur til å imponere dommerpanelet.
- Jeg var så nervøs at jeg begynte å gråte rett før vi skulle inn, forteller Julie Schult Bolstad (17). Hun spilte solo under de regjerende mesterne sitt siste stykke «To The Summit» av Robert W. Smith, og det skulle vise seg at den unge musikeren var i stand til å mestre nervene.
- Jeg syntes du var kjempeflink, skryter medmusikant Annbjørg Renvåg (18). Hun stilte også som solist under lørdagens konkurranse, og Renvåg forteller at hun har blitt vant til å
- Man føler jo at hele resultatet står og faller på dine egne prestasjoner, og det er klart at man blir litt nervøs. Samtidig må man bruke det til noe positivt, sier hun.
Begge to kunne til slutt si seg fornøyde med hvordan korpset framsto.
- Det viser seg gang på gang at vi hever oss til konkurranser og konserter, sier Renvåg.
Søndag 30.3 er det de voksne som skal i aksjon under mesterskapet for amatørkorps i Hedmark og Oppland.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke