17. aug
Bildet av Marilyn: Fra første forestilling i Ottestad i 2012. Nå er det audition for en ny oppsetting.Foto: Anders Grobstok Dahlen
 
Mye verre mobbing
– Jeg syntes jeg tok det helt ut da jeg skrev stykket i 2012, sier Oddvar Karvainen Øieren. – Men nå er mobbinga blitt mye verre.

Publisert: 23.jan.2017 22:12
Oppdatert: 23.jan.2017 22:12

«Politiet advarer mot tenåringstrend: Sexbilder deles hyppig på nett». Slik lød tittelen på forsida i Hamar Arbeiderblad torsdag i forrige uke.

«Nakenbilder som blir spredt som ild i tørt gress er ikke et ukjent problem blant dagens skoleungdom», het det i HAs anmeldelse av teaterforestillingen «Bildet av Marilyn» i 2012.

Nå skal stykket settes opp igjen, og tematikken synes å ha blitt enda mer påtrengende aktuell.

– Det er blitt mye verre, sier Oddvar Øieren, som har skrevet stykket sammen med komponist Øyvind Åge Berg, og som nå setter det opp igjen.

– Stykket viser innledningsvis noe om Ottestads historie, forteller Oddvar Øieren.

– Men det handler i hovedsak om de største etiske utfordringene barn møter i dag, digital mobbing og rasisme, fremmedfrykt og fremmedhat.

Alle får være med

Som sist er det i Ottestad kirke det skal spilles, med 10. mars som dato.

Og vil du være med, og er mellom 10 og 13 år, er det nå du har sjansen. For tirsdag kveld er det audition i Ottestad kirke.

Til forskjell fra de fleste barneteatre, er det ingen begrensning på antall deltakere, forteller Oddvar Øieren.

– Vi har audition først og fremst for å finne ut hvem som skal ha egne sangroller. Men det er mange flere som er med. Sist var det 70.

– Vi sier alltid at det viktigste er ikke at ungene skal bli gode skuespillere, men gode mennesker, sier Oddvar Øieren.

Sist «Bildet av Marilyn» ble spilt, var det Anne Flugstad som var med i hovedrollen som rektor. Men i år skal ungene spille alle rollene, også rektor.

Sosiale medier

Mobbetematikken er noe som Oddvar Øieren og Øyvind Å. Berg har arbeidet med i flere teaterprosjekter for barn på Hedmarken.

– Men mye har skjedd på de drøyt 15 årene siden vi startet, sier Oddvar Øieren og Øyvind Åge Berg.

– Ikke minst har bruken av sosiale medier skapt nye former for mobbing. Og dette er et hovedtema for «Bildet av Marilyn».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke