23. aug
Rockere: Foran fra venstre Svein Arild Johnsgård og Evald Langsjøvold. Bak fra venstre Audun Røsten, Kristian Frøland Anders Lillebo og Henning Ramseth. Foto: Privat
 
Nå blir de rockere
Hittil har Eau de Vill holdt seg til det akustiske. Nå skal de gå elektrisk til verks.

Publisert: 01.mar.2016 11:16
Oppdatert: 01.mar.2016 11:21

– Det har vært en drøm siden jeg lå under dyna om kvelden og hørte på Radio Lux, sier Svein Arild Johnsgård.

Men så mange andre er det kanskje ikke som har drømt om at humorbandet Eau de Vill, kjent som de største noensinne fra Sømådalen, skulle ende i rockebransjen.

Men nå er de der, i tillegg til at de har beholdt humoren sin, som er og blir fast kjennetegn ved bandet.

– Det er ikke hard rock, nei, men det skal bli skikkelig fett likevel, sier Johnsgård.

For nå har de ved hjelp av folk som Henning Ramseth og Anders Lillebo fått omarrangert en rekke av låtene fra hele produksjonen sin og alle sju albumene. De har til og med leid seg plass på Øvingshotellet på Schous Bryggeri for å trene.

– Det er stort for en enkel sømådøl, sier Johnsgård. – Du kommer lett i riktig stemning når du før øve på et slik sted.

På turné

En innlandsturné er en del av satsingen, i det som Svein Arild Johnsgård kaller «Norges vakreste land». Turnéen starter på Prøysenhuset 10. mars, avsluttes på Gregers 8. april, og rommer seks spillesteder i løpet av en måned. Det er også mer enn de pleier å gjøre.

Eau de Vill har siden 1993 holdt akustiske konserter og underholdt i grenstrakten mellom Norge og Sverige, og har samlet et stort publikum gjennom sammensmeltningen av humor og musikken. Sammensmeltningen av norsk, svensk og irsk musikk har gjort den glade gjengen med røtter i Sømådal til et svært populært liveband.

Men Johnsgård er ikke redd for at de skal miste publikumet sitt når de rocker opp uttrykket.

– For folk vil nok høre igjen litt trønderrock og Åge-lyd i det. Fot du skal fortsatt kjenne deg igjen på Eau de Vill-konsert.

Forsmak

En forsmak av «Elektrisk Vinter»-prosjektet ble lansert i januar med ny innspilling av Storhamarsangen som de skrev i 1993.

Låtene «Over Fæmund» og «Anna frå Enningdalen» er også spilt inn på nytt, og disse skal lanseres på lydstrømningstjenester i forbindelse med konsertene, forteller Johnsgård.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke