19. aug
satser alt: «Halvor»; artisten tidligere kjent som Halvor Berg, satser nå både «hytte og hus» på musikken.foto: alex rostad
 
Nå er det Halvor
Etter at hedmarksbandet Porterville ble lagt på is, bestemte Halvor Berg seg for å satse videre på egenhånd. I går slapp han sin første singel som «Halvor».

Publisert: 10.okt.2017 11:09
Oppdatert: 10.okt.2017 11:49

– Jeg spiller alle instrumentene selv, bortsett fra trommer, sier musiker Halvor Berg, som er bosatt på Gjøvik og vokst opp på Furnes.

– Så du går virkelig solo??

– Ja, det er ikke no tull! ler gitaristen, som før har kunnet gjemme seg litt i bandet i slike sammenhenger. Nå har han sløyfa etternavnet, og skal by på «artisten Halvor» og samtidig på seg selv. 34-åringen er ennå ikke helt sikker på hvem som er hvem, og hvor grensa bør gå.

– Det er et veldig personlig prosjekt. Du kler deg jo veldig naken.

inn i det ukjente

Halvor har gått igjennom et år med mye sjelegransking, og nå har et av resultatene nådd ut i offentligheten, med tittelen «Into the unknown». Sangen er et slags bilde på sånn livet hans er nå.

– Når man kommer litt ut i 30-åra forventes det at alt skal være staka ut, med karriere og familie. Men jeg er kanskje litt i opprør mot det etablerte. Selv om en del av meg ønsker familieliv som jeg hadde i min egen oppvekst, så er jeg nå opptatt av å finne og bruke det beste av meg selv, og det er ingen tvil om at det er musikken.

splittet opp

Motivasjonen har ikke vært på topp hele tiden for Halvor, som har en vanlig «dagjobb» som teknisk rådgiver. Porterville er for tida spredt rundt i andre band.

– Hva var det som skjedde?

– Å lage plate var veldig krevende, det tappet oss for krefter og det ble et slags vakuum etterpå.

Halvor presiserer at bandet ikke er oppløst, men lagt på is.

klokketro

Halvor har nå alliert seg med Klokkereint lydstudio på Gjøvik, og her finner han mye støtte, særlig hos produsent Sven Andréen.

– Sven er unik både som musiker og menneske, han har pushet meg veldig, på en bra måte. Som kunstner balanserer du hele tida på en knivsegg når det gjelder tilliten til deg selv. Og hvis andre skal tro på det du lager, så er du nødt til å tro på det selv, sier Halvor Berg.

FAKTA

Halvor Berg (34)

Vokst opp i Furnes

Bosatt på Gjøvik

Jobber til daglig som teknisk rådgiver med akustikk.

Spiller gitar, piano, bass og synger på første solosingel «Into the unknown» spilt inn i Klokkereint lydstudio, Gjøvik.

Var vokalist og gitarist i det Hedmarks-baserte bandet Porterville som også besto av Nikolai Grasaasen, Vidar Tyriberget og Tommy Kristiansen.

Eier 20 gitarer som henger i et eget «gitarrom» i kjelleren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke