18. aug
åpning: Flagstadmuseets leder Ragnhild Nyhus og kultursjef Terje Halvorsen under åpningen i Strandstuen søndag formiddag.Foto: Geir Vestad
 
Nå er feiringen i gang
Strandstuen var så fullpakket som det gikk an da Ragnhild Nyhus søndag formiddag kunne konstatere at nå er feiringen av Kirsten Flagstad-året 2013 i gang.

Publisert: 15.apr.2013 06:56
Oppdatert: -

- Her lukter alle godt og alle er venner, opplyste Ragnhild Nyhus og oppfordret alle til å stå tett. For det var mange som ville benytte anledningen til å være med på å dra i gang Flagstad-året.
Blant dem var også Hedmark fylkesmuseums direktør Harald Jacobsen, som kom til Hamar med 100.000 kroner som tilskudd til ytterligere opprusting av Flagstad-museet, og spesielt smia.
Harald Jacobsen så også fram til at det siste huset på anlegget kan tas i bruk av museet, uten at kultursjef Terje Halvorsen kunne antyde når det vil kunne skje.
Gavegiver var også Knut Bakke, som ga museet en samling børser av børsemaker Flagstad, for han er også en viktig Hamar-skikkelse i husets historie.
Blant andre som ble satt pris på søndag var Erik Østby, som i egenskap av kommunens kultursekretær ledet oppbyggingen av museet i mange år, inntil det ble en del av Hedmarksmuseet.

Dronning Sonja

Søndag var det Hamars egen åpning av Flagstad-året. Og kunstnerisk leder Bjørn Simensen fastslo at det i stor grad var Hamars fortjeneste at det i det hele tatt er blitt noe Flagstad-år i 2013.
Men det gjenstår selve den offisielle åpningen, for det skjer ikke før torsdag på Nationaltheatret. Og den er det dronning Sonja som skal foreta.
Det som opprinnelig var tenkt som et av de store begivenhetene under festivalen, var utdelingen av en Kirsten Flagstads minnepris til Plácido Domingo, som kulturdepartementet ikke ville være med på. Og Bjørn Simensen benyttet igjen anledningen til å påpeke departementets manglende oppslutning om en slik pris.
Til gjengjeld er det Hamar som får hovedarrangementet med utendørskonserten på Domkirkeodden søndag 16. juni med et internasjonalt stjernelag av sangere.

Entusiasme

Og så gjenstår det å videreføre entusiasmen fra søndagens åpning til resten av året. I Hamar er det jevnt med arrangementer både før og etter festivalen, men det er naturlig nok de drøyt 30 programpostene under festivalen fra 10. til 16. juni som utgjør tyngdepunktet.
Og da skal Strandstuen fylles igjen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke