20. aug
HOVEDROLLE: Ragne Grande skal spille Hedda Gabler hos Teater Innlandet.FOTO: LASSE FLØDE
 
Nå er hovedrollen som Hedda besatt
Ragne Grande skal spille Hedda Gabler i Teater Innlandets Ibsen-oppsetning.

Publisert: 02.jun.2015 20:01
Oppdatert: 02.jun.2015 20:05

«Hedda Gabler» er et av høstsesongens høydepunkter hos Teater Innlandet. På pressekonferansen tidligere i vår fortalte regissør Lars Erik Holter at den egentlige hovedrolleinnehaveren hadde trukket seg, men nå har Teater Innlandet fått på plass en ny.

Ragne Grande skal spille rollen som Hedda Gabler. Hun har i vår fullført mastergraden sin i skuespillerfag ved Teaterhøgskolen i Oslo. Grande har spilt i kortfilmer som «Ja vi elsker». Denne mottok hederlig omtale under filmfestivalen i Cannes i fjor.

Ragne Grande har tidligere samarbeidet med Hedda Gabler-regissør Lars Erik Holter under Teaterhøgskolens oppsetning av «Hamlet», der hun spilte Ophelia. Hedda Gabler blir Grandes første rolle ved et regionteater.

Regissør Lars Erik Holter og teatersjef Janne Langaas er veldig fornøyde med at Ragne Grande skal spille hovedrollen i Ibsen-oppsetningen. De forteller at hun imponerte stort på audition med sin kraft og tilstedeværelse, noe som er viktig for en så mangesindig og sterk kvinneskikkelse som Hedda.

Ibsen-forestillingen har premiere 24. september på Hadeland.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke