18. aug
 
Nå er Jørn Kolsrud tilbake i Sagatoon
De ansatte i Sagatoon bestemte seg for at selskapet ikke lenger skulle ha ansatte. Det er halvannet år siden. Nå er Jørn Kolsrud hyret inn igjen.

Publisert: 06.des.2016 20:06
Oppdatert: 06.des.2016 20:19

– Vi har visst hele tiden at det var vårt ansvar å markedsføre filmen («Troll – the Tale of a Tail» red.anm.) i Norden, å holde tak i dette – og jeg ble bedt om å gjøre det, sier Jørn Kolsrud.

Produksjonen er i gang i Montreal i Canada, og Jørn Kolsrud starter i sin «nye» jobb over nyttår: – Det handler om å få på plass visningsrettigheter, avtaler for bøker, reklamemateriell, slike ting.

– Bøker?

– Det kan være mulig å lage noe morsomt i bokform ut fra dette universet, og kanskje en bok om prosjektets historie. Det er noe jeg har tenkt på lenge.

Trolllkrydder

En annen som også er hyret for hjelp er Johnny Carlsen, prosjektets tegner.

– Han er engasjert av Troll-prosjektet i Canada, for å lage krydder for dem som lager filmen, forteller Jørn Kolsrud.

Han sjøl har i en lengre periode jobbet sammen med Ole Ivars og bandets «Det er aldri fred å få». Showet har vært vist på 30-35 steder – og på våren er snakk om å legge ut på tur igjen.

Film-prosjektet «Troll» har eksistert i mer enn 12 år. Kristian Kamp, Jørn Kolsrud, Johnny Carlsen og Jonny Westernes har vært drivkreftene, men mange i Hamar har investert både tid og penger i prosjektet.

Lang veg

– Det har vært opp- og nedturer. Det har vært øyeblikk jeg har sagt: «jeg tror ikke på dette før jeg sitter på premieren». Jeg har hatt dårlig samvittighet overfor folk i Hamar som har investert. Men nå er pengene på plass, forsikringen er på plass, nå blir det i alle fall film. Kanskje trodde jeg det skulle bli en større lettelse. Det er en lettelse, men mest på grunn av alle andre, sier Jørn Kolsrud.

– Folk har sikkert ristet på hodet når de har lest Hamar Arbeiderblad på frokostbordet, men tilbakemeldingene i dag er at folk er glade for at dette blir noe av.

Over nyttår starter hans nye jobb: ordne en avtale for distribusjon i Norden.

– Det handler første og fremst om å finne fagfolk til å forhandle. Min jobb blir å sørge for at dette skjer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke