18. aug
Return: Tore Larsen i sentrum i Stange, da Return inviterte korpsmusikere med på scenen.Foto: Kristian Einang
 
Nå inntar Return Nasjonalbiblioteket
Visste du at Return har sin egen hyllemeter i Nasjonalbibliotekets musikkarkiv? For både Nasjonalbiblioteket og Return har andre sider enn vi tenker på.

Publisert: 16.jan.2017 18:46
Oppdatert: 16.jan.2017 19:03

– Vi har jo donert gitarer og klær og mye rart til Rockheim i Trondheim. Det er nok det som er bakgrunnen, sier Tore Larsen i Return. For Nasjonalbiblioteket fungerer som et langsiktig arkiv for de lokale sentrene i Det nasjonale arkivnettverket for pop og rock.

Blant innholdet er fanpost, fotografier og særemner fra norske skoleelever. Blant annet er kartoteket fra Returns fanklubb gitt til Rockheim.

Og nå skal Nasjonalbiblioteket sette lys på noe av det som finnes. Torsdag 16. mars skal Return møte musikkjournalist Mona B. Riise på Nasjonalbibliotekets scene. Med det inntar Return en helt annen arena enn de vanligvis gjør.

Puddelrock

«På 80-tallet tok hardrockbandet Return Norge med storm, med sine fengende refreng og puddelhår», heter det i presentasjonen fra Nasjonalbiblioteket. Og Tore Larsen i Return tar det med ro at puddelrock-begrepet fremdeles er i omløp.

– Vi kommer nok til å gå i graven med det, sier han.

– Men for oss er det veldig hyggelig at de åpner dørene for andre ting enn det folk kanskje venter å finne og oppleve der. Vi kan ikke tolke det som annet enn en ære.

Satt spor

– Det som har skjedd på Rockheim og nå på Nasjonalbiblioteket, er også en artig påminnelse om at vi har satt spor som er mer varige enn vi tenker på til daglig, sier Tore Larsen.

– Det er litt rart å tenke på. Det var i 1985 vi vant Ungdommens rockemønstring, og det hele startet. Et band som deLillos fikk sitt gjennombrudd samme år.

– Men det viser seg at musikken holder seg. For 30 år siden kunne vi ikke ha drømt om å fylle Sentrum Scene, slik vi gjør nå. For det gjelder å ha stadig noe å strekke seg etter.

– Vi har jo ikke fått så veldig mye kred gjennom åra. Og vi har aldri vært populære i Oslo. For vi har alltid gjort ting på våre egne premisser, og har ikke tenkt veldig mye karriere når vi ikke spiller. Men etter hvert har jo «Sing me a Song» og «Let’s Change the Attitude» fått veldig mye kred.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke