17. aug
 
Nå starter Farmen-innspillingen
14 realitydeltakere er klare for innflytting på Hengerud gård på Tangenhalvøya.

Publisert: 30.jul.2014 16:52
Oppdatert: 31.jul.2014 11:27

På den gamle husmannsplassen Hengerud, også omtalt som Li gård, er tiden skrudd tilbake til 1914. Torsdag rykker årets Farmen-deltakere inn for å gjøre opptak. Nå skal de leve som om årstallet er 1914 igjen.

Siden mandag har deltakerne bodd på Staur gård, atskilt fra hverandre. De møtes ikke før torsdag, når tv-opptakene starter.

Blant de 14 deltakerne i årets Farmen, er Vestlandet godt representert. Det er ingen deltakere fra Hedmark, med Hedmarken er godt representert med en horde statister.

270 STATISTER

Onsdag viste tv2 og produksjonsselskapet Strix fram gården til pressen. For å skape en mest mulig autentisk opplevelse, hadde de dresset opp statister i tidsriktige kostymer.

- Vi har fått tak i 270 statister, nesten alle fra Stange og Tangen, forteller Kjersti Paulsen, statistansvarlig.

En av dem som meldte seg som statist, er Nils Slapgård. Han hadde fått høre om behovet for folk gjennom Vallset folkedanslag.

- Jeg tenkte at det ville melde seg 20-30 stykker, men det er jo voldsomt mange som har villet være med! Jeg synes det er artig å få med meg dette. Jeg må gjøre mest mulig før jeg blir for gammel, sier Slapgård, som i anledning pressevisningen var utdelt øks og en tidsriktig lue.

Vigdis og Even Nashoug har fått sentrale roller i årets Farmen. Even skal være mentor, altså den som deler ut og eventuelt godkjenner ukeoppdrag. Vigdis er mentors kone. Også hun blir en synlig skikkelse.

- Dette blir en opplevelse, slår Vigdis Nashoug fast.

ROSER TV-MILJØET

Huset deltakerne skal bo i er ganske lite. Til gjengjeld har deltakerne både kjøkkenhage, en dam de kan bade i og tilgang til skog med mye bær. Programleder Gaute Grøtta Grav er godt fornøyd med årets Farmen-gård. Han omtaler Hedmarken som en egen liga. Derfor har de funnet fram til «Alt gror på Hedmarken» som et slags mantra for årets sesong.

- Her klaffer alt, og det så til de grader. Det er en rik gård, med en flott låve, et tjern, bakstehus og smie, sier Grøtta Grav.

Han har selv vært Farmen-deltaker, og vant den første sesongen, i 2001.

Grøtta Grav roser også tv-miljøet i Hamar-området. Flere Hedmarkinger er med å lage årets Farmen.

- Det er et miljø her, mye takket være Fabelaktiv. Det er folk her som kan tv fra før. Når vi skal gjøre opptak, mangler vi alltid ett eller annet. Her slipper vi å bestille deler fra utlandet. Isteden er det en eller annen som drar opp telefonen og sier «Jeg skal ringe han Gunnar og høre», sier Grøtta Grav.

TO MÅNEDERS TIDSREISE

Anne Dillerud eier Hengerud, tidligere Li gård. Hun arvet den etter faren sin i fjor. Dillerud har vokst opp på den idylliske plassen. Hun har tidligere sagt til HA at hun ble rimelig overrasket da produsentene av Farmen kontaktet henne med spørsmål om å få låne gården noen måneder, men syntes det hørtes spennende ut. Nå har produsentene brukt to måneder på å bygge gjerder, rydde ut møbler og fjerne tekniske duppeditter.

Se flere bilder øverst i artikkelen, og les mer om Farmen i torsdagens Hamar Arbeiderblad!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke