18. aug
HEME: Pøysenprisen deles ut på hjemmebane i år, når det nye Prøysenhuset blir vertskap for årets prisfest, søndag 8. februar.
FOTO: TROND LILLEBO
 
Nå kommer prisen hjem
Det nye Prøysenhuset i Ringsaker blir vert for Prøysenprisen i år. Forberedelsene er i full gang på Rudshøgda.

Publisert: 31.jan.2015 19:04
Oppdatert: 31.jan.2015 19:04

– I år er det vår tur, sier en fornøyd Prøysenhussjef Hogne Moe.

Den nasjonale prisen blir normalt delt ut i Det Norske Teatret. Men i år legges feiringen til Prøysen-land. Moe & Co jobber med å lage en heidundrendes fest for årets vinnere, tilreisende, og ikke minst; lokalt publikum søndag 8. februar.

For tar de den lokalt, så tar de den lokalt. Husets egne krefter skal ønske velkommen med Prøysenstubb, musikk og sang. Geir Ove Ovesen med stubb, Kristine Lundsbakken, Hanne Murbræk, Roger Strand og Tone Romtveit står for sang og musikk, og Hogne Moe bidrar naturligvis.

Så lita som ei teskje

Teskjekjerringprisutdeleren blir også lokal – og nasjonal. Leder for hovedkomiteen i Prøysen 2014, som førte Prøysenjubileet for fulle segl inn på den nasjonale scene, Sylvia Brustad, har påtatt seg å dele ut årets teskjekjerringpris. Lars Bremnes deler ut årets ærespris, og Tonje Unstad deler ut Prøysenprisen. De er begge tidligere prisvinnere.

– Har Prøysenhuset tatt over alt som gjelder Alf Prøysen nå? Glipper Det norske teatrets eierskap til prisen? Det har jo vært en selvfølge at prisen blir delt ut i det som var Alf Prøysens eget teater, og slik får nasjonal tyngde?

Skaper ikke presedens

– At årets pris deles ut i Prøysenhuset er et engangstilfelle. Det ligger ingen føringer i at prisen ikke også senere fortsatt skal deles ut i Det norske, sier Hogne Moe.

– Men både teateret og vi syntes det passer ekstra godt å legge høytideligheten til Prøysenhuset i år, både ettersom Det norske har vært vertskap for to gedigne feiringer i jubileumsåret, nå sist for den store jubileumsforestillingen 23. november, og fordi vi nå faktisk har fått et flott, nytt Prøysenhus, et nasjonalt anliggende, som vi gjerne vil vise fram.

– Og så er dette en fin anledning for det lokale publikumet å oppleve en Prøysenprisutdeling på hemebane. De får et møte med våre prisutdelere, og tradisjonen tro kommer også prisvinnerne til å kvittere for prisene på scenen. Jeg kan ikke avsløre hvem de blir ennå, men jeg lover at de både er folkekjære og spennende kunstnere, sier Prøysenhusets leder og vert for årets Prøysenpris, Hogne Moe.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke