20. aug
Konsertøving: Collegium Vocale forbereder seg til konsert med Bernt Ola Volungholen. Fra venstre: Olav Stuan, Svein Lillejord, Heidi Melgård, Ingvild Holen, Elin Opheim, Anne Marie Rustad Holsæter, Kjersti Høye, Øystein Bjørkli, Britt Nøren, Ragne Karoline Åstorp, Karoline Bækkevold, Bjørnar Pedersen, Anette Solberg, Solveig Rønning, Alf Mathias Lilleengen, Tonje Øyan, Ketil Jule Bjørnstad Belsaas, Bernt Ola Volungholen, Sverre Mære, Per Inge Bergan, Espen Holøyen Skjærbakken.Foto: Privat
 
Nå skal han frilanse
Etter to år ved operahuset i Lucerne, forbereder Bernt Ola Volungholen seg til å skifte beite fra neste høst. Kanskje velger han Hedmarken som ny base?

Publisert: 17.nov.2017 20:45
Oppdatert: 17.nov.2017 21:01

Operasangeren Bernt Ola Volungholen fra Vallset har en helt spesiell plass i hjertet til sang- og operainteresserte i Hamar og på Hedmarken. Siden høsten 2016 har han hatt toårskontrakt ved operahuset i Lucerne, og deltatt ved en rekke store oppsettinger. I denne perioden har han sørget for at både vallsetinger og andre hedmarkinger har dratt på operatur til Sveits.

Så tett har programmet vært, at han det siste halvåret ikke har hatt tid til å gjøre en eneste opptreden på Hedmarken – før nå. For lørdag 16. desember skal han ha julekonsert sammen med Collegium Vocale i Hamar domkirke.

– Det blir en helt tradisjonell julekonsert, og selv om det er i domkirken blir det også noe av en intimkonsert, sier Bjørnar Pedersen i Collegium Vocale.

Etter konserten rekker Volungholen ned igjen til Lucerne før han er tilbake i Vallset på julaften for å synge i kirka.

– Etterpå håper jeg at svoren er sprø og akevitten kald, sier han.

Vil prøve noe nytt

Kontrakten hans i Lucerne utløper 31. juli. Etter det skal han være frilans.

– Planen var opprinnelig å bli én sesong, sier han. – Så fikk jeg toårskontrakt.

– Det har vært en fantastisk tid. Det er utrolig å ha fått så mange muligheter, Men nå følte jeg at det var tid for å gå videre. selv om jeg fortsetter med gjestekontrakt i Lucerne.

Da satser han også på å gi seg tid til å trekke pusten innimellom alle oppsettingene.

– I sommer gjorde jeg bare konserten i Kvennstugua, og det var deilig. For har du litt fri, oppdager du gjerne nye ting ved deg selv. For det er så mye jeg har lyst til å prøve, og få input ikke bare fra opera. Jeg synes jeg skylder meg selv å gjøre det.

kanskje Hedmarken?

Fortsatt har han fem produksjoner igjen i Lucerne, etter å ha gjort fire i høstsesongen. Og etter sommeren er han på flyttefot, selv om han ikke vet hvor han skal ha basen sin ennå. Men kanskje blir det på Hedmarken?

– Jeg håper i hvert fall jeg får med meg elgjakta neste år, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke