18. aug
Korkarer: Mannsgruppa i Storhamar Blandede kor skal synge blant annet Otis Reddings «Dock of the Bay». Bak fra Venstre: Stein Hansen, Niels Henrik Abel, Arne Ola Refsdal, Per Gillund, Ole Jørgen Jensen, Reidar Hult, Håvard Lillebo, dirigent Trond Berg, Tore Søgård, Sven Anders Haugtomt, Gunnar Knutsen og Tore Stenersen. Foran fra venstre, Modulf Røsset, Rolf W. Pettersen, Tor Dag Strand, Randolf Engebretsen og Lars Børresen.
 
Nå skal koret rocke
Om sangerne i Storhamar Blandede kor kommer på scenen med bakoversveis lørdag, er det fordi de driver og synger med After Eight.

Publisert: 30.mar.2017 17:07
Oppdatert: 30.mar.2017 22:22

For etter noen saftige gitarreiser på innøvingen av Queens «Bohemian Rhapsody», fikk noen hver av korsangerne lettet på luggen.

Og det liker de visst.

Storhamar Blandede kor skal vise seg fra en litt røffere side enn vanlig når de lørdag inviterer til konsert i med bandet After Eight. Dermed er det klart for en annerledes korkonsert i Flagstad-salen. Eller kanskje en annerledes rockekonsert? Uansett går band og kor sammen om å grave fram rockelåter fra vinylplatenes glansdager. Der fant de skiver og låter av folk som Otis Redding, Bon Jovi, Led Zeppelin, Queen, Creedence, Tina Turner og Manfred Man, for å nevne noe av det som står på spillelista denne lørdagskvelden.

– Det skal nok røske i go’foten til folk som har vært med en stund, sier korets dirigent Trond Berg og leder Tor Dag Strand.

Knallband

– Musikerne i After Eight har jeg kjent i alle år, sier Trond Berg, som selv er brumunddøl, og det er de fleste i bandet også. I år feirer de 30-årsjubileum.

– Det er et knallband; jeg vil påstå at det finnes ikke et bedre coverband her til lands, sier Trond Berg.

Undervegs skal både koret og musikerne gjøre noen låter hver for seg, og ellers spille sammen; enten det er bandet som skal kompe korsangerne, eller motsatt.

– Dette er ikke bare nytt stoff for koret, men det krever også en helt annen teknikk, sier Trond Berg og Tor Dag Strand. – Ikke minst krever det en helt annen måte å tenke rytmikk på, enn det vi gjør til vanlig.

TIL HIMMELS

– Det er da også en storsatsing for koret, og en mulighet for publikum til å høre ganske uvante toner, sier Strand.

Og når «Stairway to Heaven» skal tone ut i lørdagskvelden, er målet at folk skal ha fått en følelse av å ha vært med på noe annet enn det vanlige.

Om noen går hjem etter konserten og henter ned noe støvete vinyl fra loftet, gjør det ikke noe det heller.

Alt tyder dessuten på at karene i koret skal synge Otis Reddings «Dock of the Bay». Den ble spilt inn i 1967, bare tre dager før Otis Redding ble drept i flykræsj. Men sangen lever evig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke