25. aug
Forfatter: Skuespiller Ragnar Dyresen har utgitt to bøker, og er i gang med sin tredje.
 
Dyresen skriver krimroman fra Løten
Etter å ha bortimot solgt ut sin forrige bok, er Ragnar Dyresen i gang med krimroman med handling fra Løten.

Publisert: 05.sep.2017 14:55
Oppdatert: 05.sep.2017 14:59

«En stein i skoen» var den første boka han ga ut, med selvbiografisk preg. I fjor kom «Naboen er en idiot», med skråblikk på naboskap. Av de 600 eksemplarene som ble trykket, er det bare 30 bøker igjen, og Dyresen forbereder ny utgave.

– Jeg har hørt at vi ligger ganske høyt på statistikken for nabofeider, sier han.

– Og selv om det alltid trengs to for å få i stand en konflikt, er nok mange overbevist om at det er den andre som har skylda.

Men han understreker også at boka har mye med selvironi å gjøre.

– Den handler mest av alt om meg selv og folk jeg har møtt, sier han.

– Jeg har funnet ut at jeg har tatt fryktelig mye feil av folk, basert på overfladiske inntrykk. Men jeg har oppdaget at de fleste av oss spiller roller, selv om vi ikke står på scenen. Vi tar på oss ulike væremåter for å skape et best mulig inntrykk.

Løten-krim

I løpet av de to bøkene sine har Ragnar Dyresen fått stadig mer sans for å skrive. Nå jobber han med en krim-parodi. Men han legger vekt på at handlingen er oppdiktet, og det er personene også.

– De eneste som opptrer med egne navn, er Cowboy-Laila og Gotmar Rustad, sier han. – Og begge er blitt hyggelig behandlet.

– Ellers har jeg funnet på alle navnene og skikkelsene. Men jeg nevner jo både Nærstasjonen og Løiten Brænderi. Pluss Rokosjøen – perlen du kan både speile deg og bade i. Og selv om det skjer et mord, er det mye humor også, sier han.

Teater-permisjon

Som skuespiller har Ragnar Dyresen vært fast ansatt på Det Norske Teatret siden 1975. I år har han permisjon, men neste vår er han i gang igjen. Nå har han nettopp fylt 67, men regner med å fortsette til han er 70.

– Men jeg må jo si jeg trives stadig bedre på Hamar, så jeg regner med å flytte hit når jeg går av.

– Når jeg sitter på kafé i Hamar, har jeg også tenkt på at jeg ser stadig færre eldre. Det er jo fordi jeg er i ferd med selv å bli en del av den eldste generasjonen.

– Nå har jeg også løst min første honnørbillett. Det var en milepæl det også, å trykke på «honnør».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke