20. aug
PÅ JAKT: Randi Eek Thorsen (59) er styreformann for Teater Innlandet. Nå setter hun i gang arbeidet som skal finne etterfølger av teatersjef Janne Langaas. Foto: Remi Laakso
 
Nå starter jakten på ny teatersjef
Teatersjef Janne Langaas (55) slutter i 2019. Jakten på ny sjef for Teater Innlandet starter allerede i høst.

Publisert: 03.sep.2017 17:39
Oppdatert: 04.sep.2017 18:52

Styreleder i Teater Innlandet Randi Eek Thorsen (59) sier hun vil ta fram saken for første gang på styremøtet nå i september. Hun mener styrets viktigste jobb er å ansette sjefen, og hun understreker at dette arbeidet skal gjøres grundig.

Hun vet hva en slik jobb krever. Hun er selv styreleder for Sparebankstiftelsen DNB og har også flere andre tunge verv. Hun bygget opp Kulturhuset Banken på Lillehammer, jobbet opp grunnmuren, i løpet av sju år, for Litteraturfestivalen – og hun har i dag kontor på Glasslåven kunstsenter på Gran, i dag galleri og arbeidsplass for 15 kunstnere, et sted hun sjøl har jobbet opp fra en nedslitt gammel låve.

Tillit

Janne Langaas startet som sjef for Teater Innlandet i januar 2011. Hennes jobb går ut etter fem pluss fire år.

– Janne har gjort en imponerende jobb, sier Randi Eek Thorsen.

– Men dette er et teater som fremdeles er under oppbygging, og vi trenger en person som er opptatt av kunstnerisk kvalitet, som ser og forstår teaterets identitet – og som er opptatt av både publikum og eierne. Det må være så sterk tillit til teateret at publikum kommer selv om de ikke kjenner stykkene godt og/eller ikke forstår tittelen.

Imponerende

– Har arbeidet til Janne Langaas gjort det enklere å finne hennes etterfølger? Har hun gjort jobben mer ettertraktet?

– Ja, det tror jeg. Det er rett og slett imponerende hva Janne Langaas har gjort; ikke noe teater i Norge turnerer så mye for så lite penger, og hun har laget program som har trukket publikum, arbeid med forestillinger er nominert og har fått nasjonale priser – og flere stykker er også satt opp på nasjonale scener. Det er ingen hemmelighet at det ved oppstart har vært en del skepsis i Oppland på om et teater med adresse Hedmark var vel anvendte teaterpenger. Her har kanskje Janne gjort sin viktigste jobb; ved å samarbeide med en rekke profesjonelle scenekunstnere og ensembler fra begge fylkene.

Hamarsing?

– Kan den nye sjefen være hamarsing?

– Ja, om vedkommende er best kvalifisert og forstår betydningen av å bygge tillit i begge fylker.

– Du sier selv at regionkampen rundt teateret har roet seg. Kan ansettelse av en hamarsing som teatersjef få regiondiskusjonen til å blusse opp igjen?

– Det er viktig at vi har en kommunikasjonsstrategi som skaper aksept for beslutningen. Vi må ikke ta lett på denne delen av jobben, slik at støy ødelegger fordi vi slurvet med kommunikasjonen.

– Må det være en norsk teatersjef? Kan det være en danske? Eller en engelskmann?

– Vedkommende må i så fall forstå hva det vil si å lede et regionteater i Norge.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke