18. aug
Festiviteten: En flott scene, og ordentlig nærkontakt med publikum. Fra venstre: Erik Sortdal (keyboards), Tommy Kristiansen (gitar), Christel Alsos og Erik Holm (trommer).
 
Nådde ikke helt opp
Den store stemmen fra nord var igjen på Hamar, og testet ut lyden på Festiviteten. Anmeldt

Publisert: 28.sep.2018 23:50
Oppdatert: 28.sep.2018 23:51

Sist var Christel Alsos på AnJazz, og ble løftet betraktelig av publikum og atmosfæren på den siste dagen av festivalen.

Fredag sto hun på den ganske ferske scenen på Festiviteten. Det er ikke til å stikke under en stol at hun gjorde et annet inntrykk nå. Det i seg selv er interessant, for en konsertopplevelse er tydeligvis avhengig av mange brikker.

Intimt og gjennomsiktig

Alsos selv likte seg godt i lokalet, med det særegne interiøret. Det virket også som om publikum trivdes. De var lyttende, akkurat som Alsos ønsket seg. Ingen forstyrrende prating, heldigvis! Alle hadde god sikt mot scenen, som var lyssatt med variert og spennende lys, og det hele ble virkelig passe intimt. Salen hadde slikt sett et godt utgangspunkt!

et kjølig inntrykk

Lyden i salen var meget gjennomsiktig. Det gjorde at alle instrumentene kom virkelig fram. Konserten startet overbevisende. Med «Remember it now» kom den skjøre, sterke vokalen til sin rett, og Alsos viste også en jazzaktige side, selv om hun beveger seg stort sett i et poplandskap.

Lyden fungerte egentlig best på balladene, slik som på «If you knew me now». Alsos flotte og sterke vokal var på disse akkurat passe framtredende, og det er jo nettopp den som skal høres. Bandet laget her et flott og spennende komp, hvor de improviserte seg over i neste låt, «Found».

Alsos sang meget sterkt og innlevd her, men noen av magien forsvant likevel. Lyden ble etter hvert vel litt kjølig, med nesten romklang. Det ga en kontrast som ikke var ønsket. Det passet liksom ikke helt til den intime settingen.

På den siste singlen «Diamonds in the rough» tok synth og bass rett og slett overhånd, med altfor lite vokal. Selv om bandet i seg selv var bedre enn siste, ble totalinntrykket slikt at Alsos ikke klarte å komme opp på nivået fra konserten i mai. Det blir likevel spennende å følge videre med dette konsertlokalet, som tydeligvis har både sin styrke og noen utfordringer.

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke