25. aug
PREMIERE: Hans Christian Medlien og Jørn Kjonerud sto for fredagsunderholdningen med forestillingen "Fram og tellbars"
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
En helaften med humor og alvor
Stemningen var god da Hans Christian Medlien og Jørn Kjonerud holdt premiérefest i Tømmerstock Kulturkafé.

Publisert: 22.mai.2015 22:28
Oppdatert: 22.mai.2015 22:28

- Vi har vært spent på mottagelsen, og nå opplever vi at mange sitter og lytter. De følger med på det som blir sagt, og ikke minst klapper de når de skal klappe, sier Hans Christian Medlien like etter å ha gjennomført den første av premiéreforestillingens to deler. 

Forestillingen har fått navnet "Fram og tellbars", og det er Nærosets nye radarpar, bestående av krusedullfilosof Hans Christian Medlien og gitarist Jørn Kjonerud, som står for underholdningen.

Under fredagens forestilling fikk publikum en liten smakebit på hva som rører seg mellom ørene til Hans Christian Medlien, og pennføreren leste høyt opp om alt og ingenting mellom himmel og jord. Ved siden av sørget Kjonerud for å framheve tekstene med sin gitarklimpring.

De fleste vil nok forbinde Medlien med humorprosjekter som Ringsaker Dannede selskap og Lucky Næroset. I "Fram og tellbars" gjør han tidvis sitt for å løsrive seg fra humorist-stempelet. 

- Mange sier at forestillingen var moro, men jeg kunne godt tenke meg at ikke alle sier akkurat det. Det er stor spennvidde og bredde i innholdet, sier Medlien. Flere av tekstene tok nemlig for seg tung tematikk som terror, uskyldige ofre og krigsforbrytelser. På den måten måtte nok de som ønsket seg en helaften med sprell og humor innstille seg litt etter hvert, selv om store deler av forestillingen også inneholdt en god del av akkurat det.

Denne gangen håper nemlig Medlien og Kjonerud på at de kan berøre større deler av følelsesregisteret hos publikum.

- Det er fort gjort å knytte meg og mine historier mot humor, og jeg merker at det er krevende å balansere mellom humor og alvor. 

- Vi vil ikke at det bare skal være glising og moro, Vi må tåle å ta imot begge deler, sier Medlien som på sedvanlig vis avsluttet hele forestillingen med å be publikum dra til helvete.

Til vill latter og strålende applaus.

Det kan ikke være lett å løsrive seg fra rollen som humorist. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HUMOR: Hans Christian Medlien er fremdeles like morsom, men i "Fram og tellbars" viser han i tillegg fram andre sider av sitt eget forfatterskap.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke