19. aug
fornøyd forfatter: Knut Nærum (i midten) er glad for å være involvert i enda en av Teater innlandets oppsetninger. Her sammen med skuespillere Ida Holten Worsøe og Tom Styve.
 
Nærums musikanter
Teater Innlandets forestilling «KORPS» begynner å ta form. Knut Nærum har skrevet stykket, og har trua på at dette kan bli bra teater.

Publisert: 19.sep.2017 06:44
Oppdatert: 19.sep.2017 06:44

– Dette blir så morsomt som jeg hadde håpet, sier Knut Nærum, som allerede under første leseprøve kunne konstatere at det han hadde skrevet, fungerte.

Skuespillerne Tom Styve og Ida Holten Worsøe har begynt å få manus mer under huden nå, og i hvert fall lyd i instrumentene sine.

korps-feber

Ingen av dem har spilt i korps før, og dermed må Ida og Tom øve flittig for å kunne spille rent på premièren 20. oktober. De får god hjelp av hele teateret, som starter hver dag med at alle ansatte med litt korpserfaring, spiller den nye «Teater Innlandet-marsjen» sammen.

– Det renner ned folk fra alle etasjer her! sier Ida Holten Worsøe, som også er smittet av korpsfeberen som herjer på huset.

Nærum vender tilbake

Knut Nærum har samarbeidet med Teater Innlandet før, og var ikke i tvil da de spurte ham om å skrive et stykke til.

– Jeg sier alltid ja til rare ting. Men det viktige er at vi gjorde «Willie Nelson kjente mor mi» sammen, og å ha Janne Langaas som instruktør, ville jeg gjerne oppleve igjen. Hun er en ekstremt musikalsk regissør. Og Ida og Tom er to allsidige og morsomme skuespillere, sier Nærum, som også har fått stor respekt for korpsbevegelsen.

– Jeg har blitt mer oppmerksom på det store frivillige arbeidet som ligger bak, som det bare er å ta av seg hatten for.

manus og korps i ryggen

Nærum har satt sammen historier fra Korps-Norge til én handling, hvor vi følger et korps og forholdet mellom de to korpsmedlemmene Silje og Emil, gjennom et år.

Ida og Tom besitter alle roller; ulike typer korps-foreldre og korpsentusiaster av alle slag. Skuespillerne mener de får mye gratis av et godt manus.

– Teksten til Knut er så bra at den spiller seg selv, sier Ida.

– Eller, nesten, da, må hun legge til.

God støtte får de også fra de 46 lokale korpsene, som fordelt på 26 forestillinger, skal stå sammen med dem på scenen.

– Å ha dem i ryggen, det blir heavy, sier Tom, med en viss ærefrykt.

Om en drøy måned teller de opp for første gang, sammen med Tangen skolekorps.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke