19. aug
 
Nazareth kommer til Ringsaker i april
Det skotske rockebandet Nazareth, mest kjent for "Love Hurts" kommer til Ringsaker i slutten av april.

Publisert: 04.feb.2016 10:23
Oppdatert: 04.feb.2016 10:45

Det er Tømmerstock og Scandic Ringsaker som står bak arrangementet. Lørdag 30. april kommer rockebandet til Scandic Olrud.

- Det er et band vi vurderte for Tømmerstock-festivalen, men ble aldri noe av på grunn av en misforståelse med management. Da slår vi heller til med en egen konsert her på Scandic Ringsaker. Foreløpig legges det ut 800 billetter til konserten, sier Tømmerstock-arrangør Rune Myhren.

Nazareth startet da tre av medlemmene i bandet The Shadettes, vokalist Dan McCafferty, bassist Pete Agnew og trommeslager Darrel Sweet, fikk med seg den spanskfødte gitaristen Manny Charlton.

I 1970 flyttet alle medlemmene til London, og året etter kom debutplaten Nazareth. Verken denne eller oppfølgeren Exercises fra 1972 ga bandet den helt store oppmerksomhet. Det var først da deres tredje plate Razamanaz ble utgitt i 1973 at salget og populariteten begynte å ta av. Platen var produsert av Roger Glover fra Deep Purple, og bandet fikk to topp 10-plasseringer på de britiske hitlistene med «Broken Down Angel» og «Bad Bad Boy».

Balladen «Love Hurts», komponert av Boudleaux Bryant og tidligere spilt inn av The Everly Brothers, toppet en rekke singlelister, og lå blant annet 14 uker som nummer en på VG-lista i Norge. Sangen skulle i utgangspunktet ikke være med på albumet, og var heller ikke å finne på den europeiske utgivelsen av albumet. På den amerikanske utgaven erstattet «Love Hurts» bandets tolkning av Randy Newman sangen «Guilty». «Love Hurts» er fortsatt en av bandets aller mest kjente sanger, og har vært med å bidra til at bandet har fått et balladestempel.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke