24. aug
In Flames: Björn Gelotte, Niklas Engelin, Peter Iwers, Daniel Svensson og Anders Fridén (foran) ser fram til å møte Hamar-publikumet.
 
Neste stopp, Hamar
Svenskene i metal-bandet In Flames gleder seg til å sette fyr på metal-sultne hamarsinger.

Publisert: 30.okt.2015 15:00
Oppdatert: 30.okt.2015 15:02

– Det er alltid moro å komme tilbake til Norge, og vi ser fram til konserten på Hamar lørdag, sier In Flames-vokalist Anders Fridén på telefon fra Sverige.

Etter turnéstart i Finland nærmer bandet seg den norske riksgrensen. I kveld spiller de i Karlstad, og i morgen ankommer de Hamar for å holde turnéens første konsert i Norge.

– Konserter som den vi skal spille i Hamar er viktig for oss i bandet. Det er ikke alle som har råd til togbilletter og hotellovernattinger i Oslo. Da er det bedre at vi kommer til fansen i stedet, sier vokalisten.

Internasjonale stjerner

Som internasjonale metal-pionerer har In Flames skyhøy status blant verdens death-metal fans. Det Göteborg-baserte bandet er et framtredende medlem i den eksklusive gruppen band som la grunnlaget for subsjangeren gothenburg-metal, og i dag er In Flames å regne som et av verdens desidert mest kjente metal-band. In Flames har gitt ut 11 studioalbum siden bandets unnfangelse I 1993, og I 2014 slapp de ut sitt foreløpig siste album «Siren Charms». I tillegg konserter i Skandinavia skal bandet innom Østerrike, Sveits, Tyskland, Frankrike og Nederland i løpet av høstens turné, men først skal de altså til Hamar.

Lang konsertkveld

Anders Fridén forteller at de kommer til Hamar med en solid bunt låter som strekker seg helt tilbake til albumet «Whoracle» fra 1997.

– Vi har slengt inn en god del låter som vi aldri har spilt live tidligere, og det kommer til å bli en ganske ulik konsert FI forhold til forrige gang vi spilte i Norge, fastslår vokalisten.

Fridén hinter samtidig om at publikum har en lang og begivenhetsrik kveld i vente.

– Det kommer til å bli en veldig lang kveld med mange blinkende lamper og mye god musikk, fastslår vokalisten.

I tillegg til In Flames kommer det svenske bandet Black Temple som support-band.

Det er bookingselskapet Venues som, i samarbeid med utstillingsplassen, arrangerer lørdagens metal-fest, og Espen Solheim Røhne fra Venues forteller at billettene fremdeles ikke er utsolgt.

–Vi har lov til å slippe inn totalt 1.500 mennesker, og akkurat nå har vi solgt rundt 1.300 billetter, forteller Røhne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke