23. aug
Nedgang: Hamarsingene sviktet under årets festival, men arrangørene velger å se framover. Foto: Tuva Kleven
 
Nesten 4.000 færre publikummere i år
Arrangørene er skuffet over at publikummerne sviktet. De velger samtidig å se framover mot neste årets festival.

Publisert: 24.jun.2013 08:56
Oppdatert: -

- Vi er selvsagt skuffet over oppmøtet, og sammenlignet med fjoråret så opplever vi dette som en liten nedtur. Vi burde i alle fall hatt ytterligere 1.000 publikummere på fredag og lørdag, sier arrangør Thor Birkeland Hansen.

5.000 totalt

Han har sammen med Jørn Nielsen hovedansvaret for Hamar Music Festival. Hvis man ser på tallenes klare tale, kan man forstå at de er småskuffet. Under fjorårets festival kom det nesten 9.000 mennesker ned til parken. Hvis man sammenligner det tallet med årets totalt 5.000 tilskuere, ser man at de har opplevd en markant nedgang.
Begge to er klare på at de har en ekstremt vanskelig jobb med å tiltrekke publikummere, ettersom det er mange faktorer som de ikke har kontroll over.
- Været har selvsagt vært en viktig faktor under årets festival. I tillegg så er ikke akkurat området rundt parken spesielt innbydende for øyeblikket, sier Birkeland Hansen.
- Dette er omtrent som å spille russisk rulett med flere kuler i kammeret, og kanskje er det vi som faktisk er gale. Samtidig opplever vi hele tiden et brennende engasjement fra frivillige og andre musikkelskere som setter så utrolig stor pris på festivalen, sier Nielsen.

En musikalsk suksess

Birkeland Hansen forteller at man må se todelt på festivalens gjennomføring når man skal oppsummere.
- Musikalsk sett har denne festivalen vært en enestående suksess. I løpet av helgen har vi gitt fantastiske musikkopplevelser til tusener av mennesker. Samtidig har vi en regning som må betales.
Arrangørene velger nå å se framover mot neste års festival. De har allerede store ambisjoner om fortsettelsen.
- Når byen snart får på plass et så flott kulturhus, er det klart at det må brukes. Vi er allerede i dialog med dem, og har reservert plass i kulturhuset til neste år, forteller Nielsen. Samtidig røper han neste års drømmescenario:
- Sting på Stortorget må vel være drømmen, sier han.
 

Byks på Volumfestivalen
Mens altså Hamar Music Festival opplevde en nedgang i antall publikummere, økte det på Volumfestivalen i Elverum. 3.500 oppsøkte Volum i år, og det er nesten 1.000 flere enn i fjor.
Med The Wombats øverst på plakaten, endte Volumfestivalens tiårsjubileum med enda en publikumsrekord. Tord Øverland Knutsen & co skapte en enorm stemning i parken fredag, men allerede fra onsdag fyllte publikum opp seteradene på filmprogrammet.

– Vi har prøvd og feilet en en del på plasseringen av de ulike programpostene, men i år fungerte også de to første dagene suverent. Det er også spesielt gledelig at stadig flere finner veien til både de ukjente bandene og alt det kule vi presenterer utenom musikkprogrammet, sier en storfornøyd festivalsjef Sven Arild Storberget.

Totalt solgte festivalen over 2.000 billetter, en økning på rundt 60 prosent fra fjoråret. Inkludert gratisarrangementer og alle besøkende trakk vi nærmere 3.500 besøkende over fire dager - over 1.000 flere enn i fjor.

Festivalledelsen hadde sine bekymringer om både været og publikumsoppslutningen i forkant. Men alt gikk veien til slutt, og økonomisjefenes anslag tyder på et klart overskudd for Volum 2013.

- Volumspiriten til publikum lot seg selvsagt ikke knekke av et par regnskurer, og dansegolvet var fullt helt til vi skrudde av volumet kvart over tre lørdagsnatta. Dette ble akkurat det tiårsjubileumet vi håpet på, sier festivalsjefen.

 

 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke