25. aug
PÅ SCENA:
Lensmann Sigmund Bratlie «sjekker» Siv Tove Engebakken Edvartsen, mens Eva Østlie gliser i gliset. FOTO: Bjarte Ytre-Arne
 
Nesten, for Nordbygdarevyen
Til tross for Eva Østberg og Siv Tove Engebakken Edvartsens smittende latter, ble det ikke finaleplass på nummeret «Trafikkontroll» under NM i Revy på Høylandet.

Publisert: 09.jul.2017 10:24
Oppdatert: 09.jul.2017 10:24

I konkurranse med 99 andre utvalgte nummer fra norske amatørrevyer, kjempet Nordbygdarevyen om å bli blant de 20 utvalgte som fikk opptre for til sammen 4000 publikummere gjennom to finaleforestillinger.

Sammen med «lensmann» Sigmund Bratlie, fikk de to løtendamene et fullsatt sirkustelt i godt humør, med sitt smått crazy nummer. Der to lattermilde og ikke helt edru bilende ladies, medbringende en sau i sikkerhetssele!, ikke tar lensmannens ordre særlig alvorlig.

- Syntes det var bra respons. Men ganske spesielt. Jeg har aldri opptrådt for et så stort publikum noen gang, sier en fornøyd Eva Østberg, som var på revyfestivalen for første gang.

Og fornøyde kan trioen fra Nordbygda være. Det er tøft bare å bli tatt ut, blant godt over 300 innsendte innslag. Og det å få være på Høylandet ga mersmak.

- Nå er det bare å dra hjem og prøve å få nye sjanser i 2019, ler Eva, som syntes det var inspirerende å se at så mange unge, spesielt jenter, gjorde det bra på årets festival.

Sigmund Bratlie var også representert med et annet nummer på festivalen. kalt «Døden». Studiekollega fra høgskolen i Volda; Caroline Simonsen, svinger ljåen i et muntert, litt absurd nummer, der hun ramser opp alle pop og rockekjendiser hun har fjerna fra vår jord det siste året: Prince, Bowie, Cohen m.fl

Sigmund som om et par år er bachelor i drama og teater, vi gjerne prøve å få seg jobb i underholdningsbransjen når studiene er ferdig.

- Jeg har sett mange lure løsninger, og mange fantastiske prestasjoner, som har gitt meg sterk inspirasjon til å satse videre, sier Sigmund, som med sine bidrag på Høylandet, nok kan noteres på blokka over navn å være obs på i framtidas Revy-Norge.

Revyfestivalen på Høylandet feirer i år 30 års jubileum. Den vesle bygda litt nord for Namsos har snaue 1300 innbyggere, hvor halvparten jobber dugnad som frivillige på festivalen!

I løpet av fire dager invaderes bygda av om lag 10 000 humor-turister som hver dag fyller opp to sirkustelt, og ler og morer seg over det beste som leveres av norsk amatørhumor anno 2017.

Dette er årets vinnere:

Etter fem innledende semifinaler og to forrykende finaleforestillinger, ble de nye norgesmesterne i revy kåret lørdag kveld.

Beste sketsj: Altarevyen – Presten (vant også publikumsprisen i 1. semifinale og plukket ut til å representere Norge i svensk mesterskap i revy)

Beste monolog: Tjongsfjordrevyen – Et siste farvel (vant også publikumsprisen i 2. semifinale)

Beste sceneframføring: Bragerevyen – Rett fra fettlørva (vant også publikumsprisen i

Beste tekst: Skirevyen – Bakvendtland

Beste musikalske innslag: Malangsrevyen – Strikkemani

Årets revynummer: Lånkerevyen – Auds garn og jarn

Juryens fripris: Olerussen 2017 – Nei betyr nei

Toillingprisen (delt under 1. finale av Toillingforbundet):

Mølna Teaterlag - Jultreet
Malangsrevyen – Strikkemani, plukket til å representere Norge i dansk mesterskap i revy

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke