24. aug
Endelig klaff: Rundt 500 publikummere hadde funnet veien til Kusvea onsdag kveld. Det førte til årets publikumstopp under Prøysenfestivalen.
 
Nesten fullt i Kusvea
Det skulle litt godvær og en nordlending til for å få opp tallene i Kusvea under årets Prøysenfestival. Lars Bremnes med orkester trakk onsdag kveld 500 publikummere, og lagde svært god stemning.

Publisert: 22.jul.2015 22:21
Oppdatert: 22.jul.2015 22:32

Det har ikke vært helt lett å fylle setene i Kusvea i år, tross sterke navn på plakaten, som for eksempel Haddy Njie. Dessuten har det vært meldt om skuffelse blant publikum om for korte konserter, etter at rapperen Lars Vaular fra Bergen gjestet Prøysen-land. Men det er en god gammel Prøysen-traver i Lars Bremnes, broren til ikke helt ukjente Kari Bremnes. Han er både flere ganger spellemann og Prøysenpris-vinner, og har spilt på Ringsaker før. Onsdagens publikum visste nok hva de gikk til, og Bremnes visste å gi tilbake.

variert

Lars Bremnes omtaler seg selv som artist i visesjangeren, men innrømmer også at han er glad i pop og det som fenger.

Det skulle han bevise onsdag kveld, og framførte låter som både var skjøre og sarte, men også låter med fullt trøkk og mer rocka preg. Han åpnet aleine på scenen med «Den rotlause visa», ei låt med Prøysen-tekst og Bremnes-melodi. Her ble stemningen satt, og de mange hundre frammøtte lot til å kose seg med tonene fra Svolværingen. De som satt øverst på tribunene fikk faktisk også med seg noen meter sol til musikken. Men så ble bandet presentert, og et mer poppete preg ble skapt på scenen med «Himmel nok tel alle». Herfra lekte Bremnes og bandet med forskjellige sjangre, fra melodiøs pop til mer folkemusikkinspirerte toner. Og både med helt nye og litt eldre låter på repertoaret.

sjarmør

«Himmel nok tel alle» er tittelen på det ferske albumet til Bremnes. Herfra kom det flere låter, blant annet «Atten år», en låt med sterkt innhold som er skrevet til artistens egen datter. Andre sterke låter ble også framført, blant annet en sang som handlet om 22. juli, som Bremnes skrev dagen etter de forferdelige hendelsene for fire år siden.

Men konsertens hovedpreg ga nikkende hoder og trampende føtter. Og mellom låtene fortalte Bremnes gode historier som gjorde at konserten ble en helhetlig og fin opplevelse i eftassola utafor Prøysenstua.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke