18. aug
Ord på teateret: Det har blitt framført og sagt mye på Hamar teater i helgen. Her illustrert ved Magnus Nordbekks forestilling «Etter døden-boken», som hadde premiere på Monofon 2019. FOTO: EMMA FRYDENLUND SKÅRET
 
Nesten tusen på Monofon
Ordene fra Monofonfestivalen 2019 har runget ut for i år. På teatret er man fornøyde med helgen.

Publisert: 27.jan.2019 19:16
Oppdatert: 27.jan.2019 19:19

Monfonfestivalen på Hamar teater er over for i år. Det var tredje gangen festivalen ble arrangert og på teateret er man fornøyde med både årets begivenheter og besøkstallene fra torsdag til lørdag.

Litt fler enn i fjor

– Det var 630 folk som var på billettarrangementene. I tillegg var det flere åpne arrangementer og vi regner med at det har vært opp mot 850 besøkende på forestillingene, forteller Anders Kippersund ved Hamar teater.

– Det er litt fler enn i fjor, selv om festivalen har vært en dag kortere og programmet komprimert, men med like mye innhold, forteller Monofon-sjef Johanne Margrethe Kippersund Nesdal.

God miks på programmet

– Det var fint med 3.-klasse ved Stange sine monologer som en kickstart. Profilen i år ble veldig ung, med for eksempel Magnus Nordbekk, Nora Aschim og STAVIS-elevene, sier Johanne.

Ungt blod og mer etablerte scenekunstnere har gått hånd i hånd på Monofonfestivalen.

– I går avsluttet vi med mer etablerte, som Hanne T. Asheim og Cate Pendry. Vi er mer fornøyd med programmet enn vi noen gang har vært, sier Monofon-sjefen, og legger til at det inspirerer til senere prosjekter.

– For oss på teateret er det en spennende måte å starte året på, forteller hun.

Høydepunkter

– Hva synes dere var høydepunktene ved festivalen?

– Jeg vil trekke tråden fra Magnus Nordbekk sin monolog «Etter døden-boken», Nora Aschims «Fra en annen virkelighet», samt «Sov stille i meg» med Jonas Jeremiassen Tomter og Feenix Foundation. Jeg satt pris på de unge produksjonene, sier Anders Kippersund.

– For meg tror jeg høydepunktet var poesijam på fredag kveld. Det var så mange som kom opp og jamma med Feenix Foundation, forteller Johanne.

– Det var så mye kreativitet i luften, skyter Anders inn.

Monofon 2020

– Som arrangører har vi fått festet grepet rundt å arrangere denne typen festival, sier Monofon-sjefen, som legger til at en ting som har utviklet seg over de tre årene, er at folk kommer for å bruke Monofon som en arena.

– Utøvere ønsker seg hit og det er kult.

– Blir det Monofon neste år?

– Bombesikkert, svarer Anders.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke