18. aug
Hamar kunstforening: Kjell Nymoen åpner utstilling 14. april.
 
Nestoren stiller ut
Kjell Nymoen er en nestor i kunstmiljøet i Hedmark. Idag lørdag åpner han ny utstilling i Hamar kunstforening, med resultatet av to års arbeid.

Publisert: 13.apr.2018 14:38
Oppdatert: 13.apr.2018 14:47

I 2016 stilte han ut forrige gang, da i de store rommene i Sagbladfabrikken. Til sammenligning er Hamar kunstforening mer av et intimgalleri, med sine rene vegger. Her viser han både malerier og tegninger.

– En kolossal utfordring, der alt står nakent. Dette har jeg gledet meg til, sier Nymoen.

Forrige gang var utstillingen også del av et jubileum. Da var det 50 år siden han hadde sin første separatutstilling i Kunstnerforbundet.

I anledning den nye utstillingen i kunstforeningen har Nymoen nå skrevet en tekst med «Refleksjoner og tanker», som er tilgjengelig i kunstforeningen, og som er en innfallsport til hans store og rike kunstnerskap.

Kjell Nymoen er født i Ringebu i 1939, og har vært bosatt med eget galleri i Hamar siden 1990. Han har i hele denne perioden stått helt sentralt blant Hedmarks malere.

Har gjennom årene hatt flere utstillinger blant annet i Kunstnerforbundet og i Galleri Dobloug. Allerede ved debuten i 1966 sto Kjell Nymoen i en posisjon for seg selv, og han har siden alltid utviklet et eget personlig stoff med det koloristiske i sentrum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke