26. aug
MEST SPILT: Nico & Vinz er mest spilt på amerikansk radio.
FOTO: PRIVAT.
 
Nico & Vinz spilles mest på amerikansk radio
Ingen over, ingen ved siden. Nico & Vinz spilles desidert mest på amerikansk radio.

Publisert: 11.jul.2014 09:24
Oppdatert: 11.jul.2014 10:00

Det populære bandet, der Errik Sildnes har fast plass i bandet, setter spor etter seg i verden. De klatret til topps på Billboard Hot 100 Airplay denne uken med singelen «Am I Wrong», og er nå den mest spilte låten på amerikansk radio, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig beholder duoen fjerdeplassen på verdens mest prestisjetunge hitliste, Billboard Hot 100 for tredje uke på rad. Totalt har de nå ligget 11 uker på Billboardlistene. Dette kan være et tegn på at suksessen stopper litt opp, og at det blir vanskelig å klatre helt til topps på Billboard 100 Hot. En video med «Am I Wrong» er sett av over 28 millioner.

- Det skal veldig mye til å slå første- og andreplassen på den listen nå. Iggy Azalea og Ariana Grande er blitt superstjerner i USA med hver sin låt, og begge er svært store monsterhits. Den canadiske gruppa Magic! ligger på tredjeplass på lista, de gjør det bra, men Nico & Vinz kan kanskje klare å klatre til tredjeplass, sier Gisle Stokland, som driver nettstedet 730.no til Dagens Næringsliv.

- Låten til Nico & Vinz spilles over alt. Jeg har hørt låten i resepsjonen på hotellet i New York, i taxien og på Starbucks, forteller Stokland.

Eirik Sild­nes er nesten målløs over suksessen de har hatt på kort tid. Det er lityt av et sprang å gå fra et lokalt band i Hamar til internasjonal suksess. Eirik har lang farts­tid fra Ha­mar-sce­nen, og er godt kjent i det lo­ka­le mu­sikk­mil­j­øet gjen­nom band som Haugerom og Grant Wood.

- Jeg er et pro­dukt av mil­j­øet på Mu­sikk­verk­ste­det, og det var Kent Fry­den­lund som vir­ke­lig fikk meg i gang, sier han. I mot­set­ning til man­ge and­re mu­si­ke­re har ve­gen fra pub til fes­ti­val vært kort for Ei­rik Sild­nes, og kon­tras­te­ne kun­ne knapt vært stør­re.- Det har vært en ufat­te­lig stor over­gang. Jeg er vant til å ta spil­le­job­ber som er ne­derst på rang­sti­gen, men nå har jeg fått en li­ten smak av stjer­ne­til­væ­rel­sen.- Det er jo den sto­re drøm­men for alle som be­gyn­ner i band, sier Sild­nes.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
POP: Eirik Sildnes og Nico & Vinz er pop i USA.
FOTO: PRIVAT.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke