21. aug
Til finalen: Ole Nilssen fra Løten vant andre semifinale i INTRO-folk.
 
Nilssen videre til finale
Ole Nilssen vant den andre semifinalen i INTRO-folk på Førde, og er med videre og kjemper om tittelen «Årets unge folkemusiker».

Publisert: 08.jul.2018 22:10
Oppdatert: 08.jul.2018 22:16

Fredag 6. juli gikk andre semifinale i konkurransen INTRO-folk av stabelen på Førdefestivalen. Trekkspilleren Ole Nilssen fra Løten og hardingfelespilleren Helga Myhr fra Hallingdal kjempet om finaleplass, og etter to konserter var det Nilssen som trakk det lengste strået og er med videre i konkurransen om den gjeve tittelen «Årets unge folkemusiker 2018». Førsteplassen får også spilleoppdrag på Riksscenen, showcase på Folkelarm 2019 og Gramo-stipendet på 100 000 kroner.

I 2017 ga løtensokningen Nilssen ut første soloplate, «Premiér». Plata inneholder både tradisjonelle og nyskapende uttrykk innen folkemusikken. I forbindelse med lansering av plata har han spilt cirka 40 solokonserter landet rundt i 2017.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke