22. aug
 
Nissen har tatt sommerbadet
Fredag formiddag skjedde det igjen. Da tok nissen sitt årlige sommerbad i Mjøsa.

Publisert: 02.sep.2016 14:04
Oppdatert: 02.sep.2016 14:11

Og når badet er tatt, er nissen klar til fortsettelsen, som er oppsettingen av utendørsspillet «Ei pølse i julestria».

1. desember skal det være klart for premiere ved Prøysenhuset. I disse dager starter øvingene til det som i høst blir Ringsaker kommunes storsatsing for barn og unge. Nå er rollene besatt, med Stine Håkenstad som storgardsdattera Mathilde, og Theodor Kaashagen Holmen som husmannssønnen Marius.

Og ikke minst er det ny nisse i år. Etter at Peter Kippertsund har spilt nisserollen helt fra starten på Domkirkeodden, blir det ny nisse når spillet flyttes til Prøysenhuset. Nå er det Martin Thorshaug som tar over. Og han fikk æren og gleden av å starte oppkjøringen fredag morgen med et skikkelig nissebad i Mjøsa, nærmere bestemt fra brygga til Geirr Lystrup. Og det er Geirr som har skrevet musikken, mens Knut Faldbakken står for teksten.

Martin Thorshaug kommer for øvrig til å bli en helt annen nissetype enn Peter Kippersund, For han blir en høy og tynn og kanskje litt mørk nisse, i spissen for over 30 unger og voksne skuespillere i nyskapte Prøysenhuseteateret.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke