21. aug
Turnéstart: Sissel Kyrkjebø åpner sin juleturné i Flagstad-salen i Hamar kulturhus. Her fra en konsert under Festspillene i Elverum.
 
Noe ekstra til jul
Det blir ekstra-oppsettinger med både Odd Nordstoga og Svanesjøen. Og to konserter med Sissel Kyrkjebø. Og «Jul Actually» med Hedmarken symfoniorkester.

Publisert: 18.sep.2018 13:40
Oppdatert: 18.sep.2018 13:45

Det er over tre måneder igjen til jul. Men pågangen på julekonsertene er allerede i gang.

– Vi ser at folk kjøper billetter stadig tidligere, sier Mocci Ryen, programansvarlig i kulturhuset. – I tida framover mot jul er det da også et kulturtilbud i hele Hamar som er ganske unikt,

Jul i kulturhuset

De tre første lørdagene i desember er det «Jul i kulturhuset» for barn og familier. 1. desember er det julegrantenning på Stortorget. Samme dag åpnes kulturhuset for ulike aktiviteter, fra verksteder til småkonserter.

– Vi ønsker å få til en lun og god stemning for hele familien på disse lørdagene, sier Mocci Ryen.

– Og fortsatt er det åpent for flere som har noe de vil bidra med eller vise fram, enten det er håndverkstradisjoner eller andre aktiviteter.

Også i fjor ble det kjørt et lignende opplegg med Jul i kulturhuset på lørdager i desember, og da var det mellom 400 og 1000 på hver av dagene.

Ballettforestillinger

De tre siste årene har det utviklet seg en tradisjon med store ballettforestillinger i kulturhuset før jul, og slik blir det i år også. 1. desember er det satt opp ekstraforestilling av «Svanesjøen» med St. Petersburg Festival Ballett, og den ene er nesten utsolgt. To forestillinger ligger det også an til å bli med «Jul i Blåfjell» 8. desember. Helga etter er det PS Dance med «Nøtteknekkeren». Samme helg blir det også gjensyn med «Snekker Andersen og Julenissen».

Sissel først ut

Årets første julekonsert i kulturhuset er det Sissel Kyrkjebø som står for. Turnéen «Sissels jul» starter i Hamar 22. november med to konserter. Blant tilreisende artister er det pågang også på Odd Nordstoga og Det Norske Kammerorkester; 12. desember er det nå satt opp ekstrakonsert.

Blant lokale utøvere har Hedmarken symfoniorkester konsert 7. desember. «Jul Actually» heter den, med Knut Kippersund Nesdal som sangsolist. Så har Hamar Musikkorps julekonsert i kulturhuset 2. desember, og Hamar Janitsjarskole 9. desember.

– Og er det fortsatt noen som ikke finner noe de har lyst til å gå på, vil jeg gjerne de tar kontakt med meg, sier Mocci Ryen. – Så skal vi finne ut hva som skal til.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke