23. aug
Fornøyd med ny rekord: Festivalsjef Bjarte Ytre-Arne (t.v) og kinosjef Espen Jørgensen (her fotografert i forbindelse med fjorårets festival) kan med god grunn trekke på smilebåndene over nok en rekordhelg for Hamarama-festivalen. I fjor ble det satt rekord med 2.400 solgte billetter. I år ble det solgte 127 fler.
Foto: Remi Laakso
 
Satt besøksrekord - for andre år på rad
En fornøyd festivalsjef Bjarte Ytre-Arne kan trekke på smilebåndet. Nok en gang har Hamarama filmfestival satt rekord i antall solgte billetter.

Publisert: 17.mar.2019 18:56
Oppdatert: 18.mar.2019 02:50

Det har vært knyttet spenning til hvor mange besøkende Hamarama 2019 ville få, med festivalhelg samtidig som Hamar kulturhus og Stange videregående skole  Festivalsjefen forventet minst 2.400 solgte billetter - altså en tangering av fjorårets rekord. Helst ønsket han å se antallet solgte billetter nå 2.500.

– Det ser det ut som om vi vil nå i løpet av kvelden, sier Ytre-Arne søndag ettermiddag.

Og Ytre-Arne tippet rett. 2527 solgte billetter ble årets resultat. 

Dermed ble det altså ny besøksrekord for Hamarama. Dette på tross av at festivalen har gått ned fra fjorårets 80 visninger til 72 i år.

– Vi ser at det finnes et veldig kinointeressert publikum i Hamar. Det er veldig hyggelig å å se at folk setter pris på festivalen og er fornøyde med programmet, konstaterer Ytre-Arne.

Ifølge ham har det vært størst oppslutning om filmene vist i ønskerepriser, blant annet «A Star is Born» og «The Wife». En del færre besøk har det vært på visningene festivalen har i samarbeid med Kosmoramafestivalen i Trondheim.

indisk film slo an

En av helgens gledelige overraskelser var Bollywood-filmen «How I Felt When I Saw That Girl».

– Her gjorde vi litt research på forhånd, og da vi så at det ikke er noen stor indisk kontingent i området rundt Hamar var vi spente. Filmen ble vist i en liten sal men den var ganske full. Dette tenker jeg viser at vi må tørre å ta inn det folk synes er sært. Eller som jeg liker å kalle det, filmer med unike kvaliteter.

170 sang med damenes aften

I årets program var posten med allsang til storfilmen «Les Miserables» fra 2012 et av de mer unike innslagene. Festivalsjefen forteller at 170 personer så filmen der Damenes Aftens prosjektkor var med og stemte i allsangen.

– Da de reiste seg for å synge var det gåsehud og applaus. Det har jeg aldri opplevd før under en kinofilm, så det var moro, sier Ytre-Arne.

En morsom jobb

Festivalsjefen er engasjert for to år av styret i Hamar Kino, og det utløper i oktober i år. Ytre-Arne gir uttrykk for at han trives i rollen.

– Nok en gang i livet har jeg fått sjansen til å ha det veldig moro gjennom å by publikum på gode opplevelser, og skulle det bli mulig med en fortsettelse, så er det så klart interessant.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke