22. aug
 
Nordgarden på miniturné i romjula
Med ny single i bagasjen, drar Terje Nordgarden fra Hamar på lokal miniturné i romjula.

Publisert: 27.des.2016 08:34
Oppdatert: 27.des.2016 08:37

Først spiller han på Brumunddal Live Scene, Bakgården 28.desember, og dagen etter på Hamar Sportsbar. I turnékofferten har han blant annet med seg den nye singlen «You Must Be the Change», fra sin kommende plate, som er planlagt utgitt til neste år.

Helt siden debuten i 2003 har Nordgarden hatt en jevn plateproduksjon.

Det forrige albumet var «Nordgarden Live in Dresden», som kom i fjor. I 2013 ga han ut sitt italienske album «Dieci» -som betyr «ti». Tittelen antydet både at det da var ti år siden han debuterte som plateartist, og at det var nettopp i Italia det skjedde.

Siden har Nordgarden bevart sin italienske tilknytning, selv om han har flyttet tilbake til Norge. Nå er han bosatt på Vålererenga i Oslo med sin kone fra Sicilia og dattera på fire.

Forandring

– Jeg reiste til Italia fra Hamar i 2000, etter videregående skole. Jeg dro for å få forandring, men fikk raskt en følelse av å være hjemme der. Det var noe med løssluppenheten som tiltalte meg. Det var en kontrast til så mye i Hamar; folk er mer direkte, og improviserer mer, forteller han.

– Jeg oppdaget det var et land som var fint å dra til når en trenger å riste litt løs og få noen nye impulser. Og det er blitt mitt andre hjem.

– Men likevel er Hamar absolutt hjembyen min. Og det er fint å se hvordan Hamar er i utvikling.

Springsteen

I årene i Italia jobbet han på heltid med musikken. I dag er det fortsatt hovedaktiviteten, i tillegg til at han blant annet jobber som miljøarbeider.

– Jeg tenker vel ikke bare på solokarriere lenger, sier han. – Det er ikke lett å leve av det i dag. Dessuten er jeg blitt 38, og kan vel ikke kalles ung og lovende lenger.

Men fortsatt gir han ut nye plater, og fortsetter å vise seg fra nye sider.

Selv oppfatter han den nye plata som «en liten hyllest» til Bruce Springsteen, som han alltid har vært inspirert av.

Sangen ble til i Todalen – i det dypeste av Møre og Romsdal, som han sier. Der har den svenske sangeren Johanne Demker hatt låtskrivertreff i to år, der Nordgarden har deltatt. Og på en benk ved en foss i Toa-elva satt Nordgarden og gjorde den nye låten.

– Den handler om at du må selv ta fatt i tingene for å få til en forandring i ditt eget liv, sier han.

– Det er du selv som må tenne gnisten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke