22. aug
KJÆRLIGHETSHISTORIE: Jeg er din, med Ola Rapace og Amrita Acharia, er klar. Foto: SF Norge
 
Norge satser på Jeg er din
JEG ER DIN er Norges kandidat i kategorien Best Foreign Language Film, eller Oscar for beste ikke-engelsk språklige film.  

Publisert: 23.sep.2013 13:02
Oppdatert: -

Den norske Oscar-komiteen har i dag, mandag 23.09.13 vurdert de tre kortlistede Oscar-kandidatene Eventyrland, Jeg er din og Pionér.

SE TRAILER HER!

Iram Haqs spillefilmdebut “Jeg er din” er Norges kandidat til Oscar for beste fremmedspråklige film. Den norske Oscar-komiteen beskriver filmen som moden og personlig.
Filmen handler om en ung alenemor, spilt av Amrita Acharia, som er på jakt etter kjærlighet. Hun har relasjoner til forskjellige menn, men får ikke forholdene til å fungere. Så forelsker hun seg hodestups i svenske Jesper, spilt av Ola Rapace.
“Jeg er din” er Iram Haqs debut som spillefilmregissør. Filmen hadde norsk premiere 16. august og er allerede sett av 10.600 personer på kino.
Den norske Oscar-komiteen mener filmen er “svært moden og universell” og “personlig og autentisk”. “Filmen er en imponerende spillefilmdebut som berører og reiser viktige spørsmål om det å være kvinne og menneske i et sammensatt samfunn”, heter det i komiteens begrunnelse.
Haq konkurrerte mot Erik Skjoldbjærgs “Pionér” og Arild Østin Ommundsens “Eventyrland” om den norske Oscar-innstillingen.
Hvert land kan innstille én film til nominasjon i kategorien beste fremmedspråklige film, og filmen må ha hatt premiere mellom 1. oktober 2012 og 30. september 2013. Til slutt nomineres fem filmer til prisen.
Nominasjonene offentliggjøres 16. januar 2014. Selve Oscar-kåringen finner sted 2. mars 2014. (©NTB)

Om Jeg er din
Iram Haq debuterer som spillefilmregissør med Jeg er din, som hadde norsk premiere 16. august. Den har hittil blitt sett av 10.600 på kino i Norge. Filmen handler om Mina (Amrita Acharia), en ung alenemor som er på jakt etter kjærlighet. Jeg er din er skrevet av Iram Haq og produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film, som også produserer Cannes-vinner Bobbie Peers langfilmdebut Dirk Ohm og Gunnar Vikenes nye film Her er Harold samt co-produserer Wim Wenders norsk-skrevne drama Everything will be fine. Jeg er din fikk din internasjonale premiere i Discovery-seksjonen ved filmfestivalen i Toronto i starten av september. Filmens norske distributør er SF Norge. Jeg er din er den første langfilmen fra NFI-ordningen Nye veier.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke