19. aug
STORE MULIGHETER: Knut-Øivind Hagen håper Norge Rundt kan være springbrettet til flere TV-jobber i framtiden. Her er han avbildet i forbindelse med lanseringen av låta «Hamarhymne» i juli.
 
- Nå er jeg klar til å klekkes og bli en del av gullrekka
Fredag debuterer Knut-Øyvind Hagen som programleder for Norge Rundt. – Jeg har vært inni egget en stund. Nå er jeg klar til å klekkes og bli en del av gullrekka!

Publisert: 14.feb.2017 18:01
Oppdatert: 15.feb.2017 09:35

Tirsdag ettermiddag var 34-åringen fra Hamar godt i gang med innspillingen av sin første Norge Rundt-sending. Hagen hadde likevel tid til en liten prat med HA.

– Jeg gleder meg skikkelig nå. Det er en del kriblerier, men mest gøy. Godkribling! Det er jo høyst frivillig, så jeg kan ikke grue meg altfor mye, smiler han.

Allerede i første program får seerne stifte bekjentskap med den nye Norge Rundt-profilen Hagen ønsker å bygge videre på.

– Vi starter med et sprelsk pang og cheerleading fra Laksevåg. Målet mitt er å få flere seere på min egen alder. Den røde tråden er at det skal representere noe litt ungt, moderne og fresht. Det blir ikke bare treskjærere og gamle damer som strikker, humrer han.

Får utfolde seg

Hagen trives allerede svært godt i Norge Rundt-redaksjonen.

– Det er en fantastisk gjeng! Vi har en redaksjonsleder som er «mor godhjertet». Folk ønsker hverandre alt godt, og man får gjøre det man har lyst til. Som programleder får man bruke sin egen stil og signatur, og det er kanskje grunnen til at Norge Rundt har holdt det gående i 40 år. Det er lov å sprenge noen grenser, sier han.

Hagen synes det er stort å få lov til å lede et av landets mest kjente TV-programmer.

– Det er vanvittig gøy å overta et program som er en tradisjonsrik institusjon mer enn noen annen. Det er stort å bli en del av den historien, sier han.

Én sending fra Hedmarken

Hagen lover at det blir en tur til hjemlige trakter på Hedmarken i løpet av de tolv programmene han skal lage. Foreløpig er det ikke bestemt hva som blir temaet.

– Det er så vanskelig å velge ut én god idé fra Hedmarken. Jeg vil uansett komme hjem og spille inn en episode, det lover jeg. Da skal jeg også legge om dialekten og prate litt bredere, ler han.

Hagen er glad for at det fortsatt finnes slike programmer på TV.

– Dette er et program helt i min ånd. Her dyrker man hverdagshelten og løfter fram ukjente folk fra hele Norge, ikke bare Petter Northug og Magnus Carlsen.

Hagen håper programlederjobben gir mersmak.

– Norge Rundt fungerer bra til å «klekke ut» programledere. Jeg føler jeg har vært inni egget en stund. Nå er jeg klar til å klekkes og bli en del av folks bevissthet og gullrekka, avslutter han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke