buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Maja Lunde: Født i Oslo, 1975.
FOTO: Oda Berby
 
Norsk krigsfilm for barn
Maja Lundes bok «Over grensen» adapteres til filmformat. «Flukten over grensen» blir den første norske barnefilmen om annen verdenskrig. Johanne Helgeland har regien for filmen som kommer i 2020.

Publisert: 12.des.2018 20:49
Oppdatert: 12.des.2018 21:07

Maja Lunde fra Oslo har blant annet skrevet boken «Bienes historie», som vant bokhandlerprisen og var den mest solgte boka i Tyskland 2017, samt «Blå»og «Over grensen».

Nå skal den sistnevnte boka filmatiseres under navnet «Flukten over grensen», som den første krigsfilmen for barn – ifølge en pressemelding fra Norsk Film Distribusjon.

Aktuell krigshistorie

– Da jeg startet arbeidet med denne fortellingen, var målet å fortelle en historie fra krigen, om vår nære fortid, for barn, sier Maja Lunde i pressemeldingen.

– Historien startet hos meg som filmmanus, men ble til bok før den nå blir til film. «Over grensen» har en spesiell plass i hjertet mitt. At denne fortellingen er viktig for meg, handler ikke om at det er min første barnebok. Det handler om historiens tematikk. En tematikk som, siden boka kom ut i 2012, dessverre har blitt skremmende aktuell, forteller Maja Lunde.

Historien handler om fire barn på flukt fra nazistene i desember 1942. De er jøder, og prøver å komme seg til nøytrale Sverige. Filmen blir en spenningsfilm for barn.

Maipo Film produserer

Maipo Film har produsert over 30 filmer og TV-serier siden selskapet ble grunnlagt i 2013.

Nå skal produksjonsselskapet også filmatisere «Flukten over grensen».

Den siste tiden har de satset stort på barnefilmer, og har blant annet produsert den nye Flåklypa-trilogien.

Johanne Helgeland har regi for «Flukten over grensen», som har premiere i februar 2020.

Rollene som de fire barna i filmen spilles av Anna Sofie Skarholt fra Oslo (f. 2007) Bianca Ghilardi-Hellsten fra Oslo (f. 2010) Samson Steine fra Slependen (f. 2007) og Bo Lindquist-Ellingsen fra Moss (f. 2006).

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat