24. aug
Artist: Sunnøve Kapelrud, alias «Nova», har tilbrakt fem år i Los Angeles, og bor nå i Oslo. På torsdag spiller hun på Larsen.Foto: Kristina Kvammen
 
Nova tar med R&B pop hjem til Hamar
Nova er en ung, lokal musikkinteressert jente, med en lang musikalsk reise. På torsdag kommer hun hjem til Hedmarken for å holde konsert.

Publisert: 04.okt.2017 16:56
Oppdatert: 04.okt.2017 17:34

Synnøve Kapelrud, alias «Nova», er en R & B popartist fra Løten. Nå bor hun i Oslo, hvor hun jobber som bookingkondinator for et sminkeselskap, og bruker all fritiden sin på musikk.

Interesse

– Da jeg var liten pleide jeg å ta opp meg selv på faren min sin JVC kassettopptaker, synge inn sanger og gi i gave til for eksempel mormor, forteller Nova.

Hun har drevet med musikk så lenge hun kan huske, og har blant annet vært med i en rapgruppe på ungdomsskolen og deltatt i Brumunddals lokale Idol med prosjektbandet Angelinaz.

-Det som interesserer meg med musikk er at det er kunst de aller fleste skjønner og føler, sier hun.

Nova skriver låter, og forteller at hun ikke alltid vet hva hun tenker og føler selv før det har blitt en låt av tankene og følelsene.

-Det er da det løser seg opp, legger hun til.

Fem år i Los Angeles

– Nova er kun min egen musikk, som kun jeg har skrevet. Jeg har en produsent som jeg liker å jobbe med, og et band som jeg liker å ha rundt meg, sier Nova.

Hun spiller musikk både på livekonserter og i studio.

I sin musikalske reise til dagens Nova, har jenta tilbrakt fem år i Los Angeles, Amerika.

– I L.A jobbet jeg for en veldedig organisasjon, og drev med musikk ved siden av. Jeg hadde også noen små konserter her og der.

Nova forteller at det var veldig gøy å bli spurt om å spille på for eksempel en liten pub i L.A, hvor mange store artister har spilt før henne.

– Da hadde jeg bare med en pianist, så det var ganske nakent, men nå har jeg et profesjonelt band med meg, forteller hun.

Som å spille i sin egen stue

I Los Angeles jobbet Nova med produsent Romeo Johnson, som har jobbet med blant annet Red hot Chili Peppers, Michael Jackson og Justin Bieber.

Nova forteller at hun ikke kan en eneste note, men at hun gjør alt etter gehør og følelser.

– På Larsen kan man forvente låter som taler til hjerterota, dyktige korister og band.

Nova gleder seg til å se kjente ansikter på hjemmebane, og føle at hun nesten sitter og spiller musikk i sin egen stue.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke