25. aug
 
Ny festivalrekord
– Ridderskolen var morsom! sa Kim Richard Nordengen (5) til HA under årets middelalderfestival.

Publisert: 10.jun.2018 21:46
Oppdatert: 10.jun.2018 21:52

Middelalderfestivalen gikk av stabelen på Domkirkeodden i helga. Festivalsjef Ranveig Nordbryhn var godt fornøyd da HA tok kontakt med henne etter festivalen.

– Festivalen har gått aldeles strålende, det må jeg si. Det har vært fullt hus og topp stemning, sier Nordbryhn.

– Jeg er litt overveldet akkurat nå, fy søren for ei helg! Den har vært helt fantastisk, så mye folk så fint vær og så god stemning. Jeg har aldri opplevd maken, legger hun til.

Ny besøksrekord

– Hvor mange var det på festivalen i år?

– I år har vi knust alle rekorder. Vi hadde en gammel besøksrekord på 8.700, men i år var det 9.100 besøkende, sier Nordbryhn

– Hvordan føles det?

– Jeg er kjempefornøyd. Vi har en fantastisk gjeng med deltakere, frivillige og ikke minst et fantastisk publikum. Det er de som lager festivalen, forteller hun til HA

– Det er gøy å se hvordan festivalen har satt seg i lokalbefolkningen. Det spiller ingen rolle om det regner, blåser eller er 30 plussgrader, de kommer på festivalen, sier Ranveig.

– Vi har hatt en fantastisk festival. Nå er jeg en sliten, men en godt fornøyd festivalsjef, det er gøy dette her, oppsummerer festivalsjefen.

Ridder og prinsesseskole

Ea Cecilie (4) og Kim Richard Nordengen (5) var begge to med på ridderskolen under helgas festival.

– Vi lærte å slåss som riddere, det var gøy! Smiler Kim.

Ea var også med på prinsesseskolen.

– Hva gjorde du på prinsesseskolen?

– Først så fikk jeg velge kjole og krone, så lærte jeg å neie og vinke, og til slutt så fikk jeg kysse en frosk, smilte Ea.

Med både ridderskole og prinsesseskole kunne Ea utsmykke seg med en helt spesiell tittel.

– Nå er jeg en ridderprinsesse, og jeg skal fange deg, lo hun og tok HAs utsendte til fange.

Mange aktiviteter

Etter en flukt fra ridderprinsessens fangehull var det ikke rent lite å få med seg på middelalderfestivalen. Bueskyting, myntslåing, ridning, foredrag, skuespill og mange boder med forskjellige middelalderting, var bare noe av det en kunne se og oppleve på festivalområdet.

For noen er det ikke aktivitetene som er det store trekkplasteret.

– Det er moro å se alle draktene. Å se så mange eldre ting i den digitaliserte verdenen som vi lever i er bra, sier Håvard Lillebo. Han var med på å starte Middelalderforeningen i Hamar, og har sett den vokse helt siden starten.

– Hva er høydepunktet med festivalen for deg?

– Jeg går rundt og koser meg på festivalen. Den er rett og slett kjempebra. Høydepunktet for meg er nok alle draktene og middelaldertingene, avslutter Lillebo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke