18. aug
NY FILM: En ny dokumentarfilm skal lages for å fortelle historien om en av forrige århundrets største stemmer, Kirsten Flagstad fra Hamar.
 
Ny Flagstad-film
Det skal lages en ny Kirsten Flagstad-film. Regissør er ringreven Stein-Roger Bull (69).

Publisert: 25.mai.2011 09:18
Oppdatert: -

Bull har vært sjef for dramaavdelingen i NRK, han har vært programsjef for kulturavdelingen, sjef for NRK 2, han bygget opp Nordisk Film til å bli landets største produksjonsselskaper innen film og TV, driver nå sitt eget produksjonsselskapet NordicStories - og nå skal han lage en ny film om Kirsten Flagstad.
Filmen skal være klar til 2013. Da er det hundre år siden Kirsten Flagstads operadebut på Nationaltheatret.
STEIN-ROGER BULL ble invitert inn i Flagstadsfestivalens kunstneriske råd av lederen Bjørn Simensen (tidligere direktør Den Norske Opera og redaktør i Dagbladet), og nå ser Bull fram til å selv regissere den nye dokumentarfilmen om Kirsten Flagstad.
Det er tidligere laget to filmer om Kirsten Flagstad: Marthe Stokviks «Voice of the Century» (- 95) og Karoline Frogners «Kirsten Flagstads plass» (-08).
Denne gang skal «Århundrets stemme» presenteres internasjonalt.
- Det er behov for å få laget en bred, stor dokumentar med tanke på distribusjon internasjonalt, sier Stein-Roger Bull til Hamar Arbeiderblad.
- Historien må nå fortelles for en ny generasjon, en historie om en kunstner som i sin tid var en av de største, sier Bull, som rangerer Kirsten Flagstad blant de ti største sangere i sitt århundre.
DEN KJENTE produsenten tror ikke det vil by på store problemer å finansiere et slikt prosjekt.
- Her er det snakk om kontakt med en TV-kanal, samt søke de forskjellige aktuelle «fonds», og gå ut internasjonalt. Det er om å gjøre at vi tenker en internasjonal produksjon, sier Stein-Roger Bull.
- I utgangspunktet er det ikke vanskelig å finne penger til et slik prosjekt. Kirsten Flagstads navn er fremdeles internasjonalt kjent, sier Bull - som selv har gode kontakter blant annet i Tyskland og Frankrike - og som sier at det også er naturlig å se mot USA hvor operastjernen briljerte på Metropolitan Opera i New York.
- Dette er noe jeg gleder meg til å gjøre, sier en begeistret Stein-Roger Bull.
Produksjonsselskapet hans, NordicStories, presenterer denne sommeren en dokumentar om advokaten, hjemmefrontmannen og statsråden Jens Christian Hauge. Historien vises på NRK i to programmer, hvert 40 minutter.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke