17. aug
Damenes Aften: Travel konkurransetid i sikte.Foto: Bjarte Ytre-Arne
 
Ny konkurranse
Damens Aften er i konkurransemodus igjen og søndag 8 april presenteres koret sitt nye program i Hedmarksmuseets aula.

Publisert: 03.apr.2018 08:24
Oppdatert: 03.apr.2018 08:24

Sist koret var ute på internasjonal konkurranse, var i Italia i 2014 hvor Damens vant 1. pris i damekorklassen og deltok i Grand Prix, forteller dirigent Erland Dalen.

Tidligere har Damenes Aften vunnet flere 1. priser og Grand Prix i Østerrike, Italia, Irland og Norge, og koret var i 2007 nummer 15 på verdensrankingen til Interkultur, den største organisasjonen som arranger korkonkurranser rundt om i verden.

Prosjektkor

– Siden 2014 har damenes hatt meget aktive år med stort prosjektkor med musikk av Queen i 2014, Abba i 2015 og Stevie Wonder 2017, forteller Erland Dalen.

Ved siden av de årlige julekabaretene, for øvrig 20 års jubileum for disse i desember 2018, feiret koret sine 25 år i fjor høst.

– Etter jul er forberedelsene til konkurranse i mai i Bad Ischl i Østerrike i full gang. De 20 damene skal synge i tre forskjellige klasser, åpen klasse i tillegg til sakral og pop og jazz klasse. Det er stor og krevende variasjon i programmet, 13 sanger som spenner fra musikk fra renessansen til nyskrevet musikk, opplyser Dalen.

En god del norsk musikk, I tillegg skal koret synge blant annet japansk musikk av Kenturo Sato og spansk av Javier Busto. Koret skal konkurrere med 26 kor fra 13 land som Indonesia, Japan, Russland og Kina pluss flere europeiske land.

Søndagens konsert

På søndagens konsert har Damene besøk av mannskoret Bellman fra Oslo. Dette koret har sitt utspring i Utdanningsforbundet og blant medlemmene finner vi Tore Fjørtoft fra Hamar. Koret vil synge en egen avdeling og sammen med Damenes Aften.

– Vi håper riktig mange finner veien til Domkirkeodden for vi har lyst til å prøve vårt program for vårt publikum, sier leder i Damenes Aften, Tittin Wold.

– Selve konkurransen er i mai, men vi er godt forberedt og har seminarhelg i forkant av konserten. Vi ligger ikke på latsiden og samtidig har vi også gått ut og invitert byens befolkning til å bli med på vårt prosjektkor med musikk fra «Les Misérables» og «The Phantom of the Opera». Her er det allerede 180 påmeldte, og vi tar nå inn kun menn foreløpig, sier Tittin Wold.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke