21. aug
PÅ SCENEN: Magnus Mikkelsen Hoel er klar for soloturné i sjømannskirker i England og i USA. Her er han i aksjon, sammen med broren Ove og Martin Olstad i Hollow Illusion på 12 Bar Club i London.
 
På soloturne - New York, London, Los Angeles på tre uker
Magnus Mikkelsen Hoel er klar for litt av en turné. I november synger han i sjømannskirker i New York, London og Los Angeles.

Publisert: 01.nov.2015 09:29
Oppdatert: 01.nov.2015 09:37

– Det er jo veldig stort da, sier Magnus, som vanligvis er sammen med tvillingbroren sin, Ove, og de andre gutta i metallbandet «Hollow Illusion», – men som nå gjør en soloturné.

– Jeg fikk forespørsel fra sjømannskirkene, de hadde hørt meg på «YouTube», og de ønsket at jeg skulle komme, sier Magnus.

Han står på plakaten i New York 29. november, i London 6. desember og i Los Angeles 13. desember. På menyen har han klassikere som «O helga natt», «Det har ei rose sprunge», «Mitt hjerte alltid vanker», «Det lyser i stille grender», «En krybbe var vuggen» og «Jeg er så glad hver julekveld».

Det er litt av en turné; først over Atlanteren til New York, så tilbake til London – og så hele vegen, halve jordkloden rundt, til Los Angeles. Magnus forteller at han betaler flybilletten selv, men at han gjøre det så gjerne når han først får sjansen.

– Det er jo dette jeg har drømt om i mange år. Og nå skjer det, det er jo helt sjukt, ler han.– Og jeg som aldri før har vært i USA, det er jo ganske svært. Gjør jeg ikke dette, så vil jeg helt sikkert angre, sier Magnus Mikkelsen Hoel.

Lokale kirker

Han skal også synge i lokale kirker i jula – og han gleder seg til det også: – Jeg liker kirkelokalet, det gir en helt spesiell følelse, det er klangen, det er stemningen ..., sier Magnus.

– De som har hørt meg, sier stemmen min er kraftig nok til å fylle lokalet. Da jeg var i kirka i Romedal, så sa kirketjeneren at jeg låt like bra uten mikrofon som med. Det tar jeg som et kompliment, sier Magnus.

Han jobber samtidig med metallbandet «Hollow Illusion», og mener det er klart for utgivelse av ny plate allerede i januar. En rekke konserter er også plottet inn for bandet, og til og med en ny konsert i London.

«Hertis»-skryt

I fjor spilte bandet på «12 Bar Club» i Denmark Street i London, og de fikk svært god kritikk av blant andre Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som «Hank von Helvete», «Hertis», «Hertugen» i Turboneger.

– Disse kan gjøre det stort, skrøt Hank den gangen.

Det likte Magnus og gutta.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke