23. okt
Edderkopper: Spider-Man «Peter B. Parker» (stemme: Jake Johnson), Spider-Woman «Gwen Stacy» (Hailee Steinfeld) og Spider-Man «Miles Morales» (Shameik Moore).
FOTO: Columbia Pictures Corporation, Marvel Animation
 
Ny Marvel-konflikt
Den nye Marvel-animasjonsfilmen «Spider-Man: Into The Spider-Verse», har konflikter i både uttrykk og handling.

Publisert: 12.des.2018 19:39
Oppdatert: 12.des.2018 20:19

«Spider-Man: Into The Spider-Verse», er en ny Marvel-film regissert av Bob Persichetti, Peter Ramsey og Rodney Rothman.

Animasjon med signatur

Animasjonsfilmen er imponerende animert, og full av Marvels signaturinngrep. Flere av scenene er preget av kommentarbokser, slik som man finner i tegneseriene. Effektene er mye med særlig i starten og setter tonen for en slags klassisk superheltfilm.

Animasjonen ellers er godt laget, med spennende bilder og full fart. Man får følelsen av å skumme gjennom et tegneseriehefte når man ser «Spider-Man: Into The Spider-verse».

Men selv om animasjonen i filmen harmange positive sider, er jeg ikke sikker på om jeg likte «streken» så veldig godt. Den var til tider litt vel «rund» og med konflikter i uttrykket som virket malplassert.

Alternative dimensjoner

Filmen følger oppskriften på en superheltfilm fullt ut. Man har de onde vitenskapsmennene, man har heltens kjærlighetsproblemer, samt den indre konflikten. Verden er truet av skurkene, og superheltene må redde jorda.

I Marvels andre Spider-Man-filmer, er det som regel kun en Spider-Man. Slik er det i starten av «Into The Spider-Verse» også, men etter hvert viser det seg at det finnes flere edderkoppmenn – og kvinner.

Naturligvis må de slå seg sammen for å redde verden. De nye heltene som ser dagens lys, er av ulik kvalitet karaktermessig. Hvordan de dukker opp skal jeg ikke røpe, men de er av ulike uttrykk, og noen Spider-Man-karakterer egner seg bedre i filmen enn andre.

Tilfellet av en japansk «amime»-Spider-Man med robotvenn var nok den mest malplasserte av disse nye superheltfigurene.

Avsløringer

Filmen prøver seg også på noen kompliserte familieforhold. Den får til å realisere den ene problemstillingen på en utarbeidet og grundig måte, men ett av filmens vendepunkter og mest oppsiktsvekkende avsløringer og avmaskeringer, virker ganske motivasjonsløs.

I Spider-Man-filmer er hvem som skjuler seg bak masken et gjennomgående tema, men her blir spesielt én avmaskering stående som et eksempel på middelmådig historiefortelling i den nye Marvel-animasjonen.

Filmen er engasjerende i både driv og tegneserie-effekter, men har mange hull, malplasseringer og mangler.

Marvel-bom

«Spider-Man: Into The Spider-Verse» virker til tider som et desperat forsøk på å dra mer gryn ut av Spider-Man-konseptet. For å gjøre noe «nytt» har man lagt inn dårlig utarbeidede supplementer i en «hipp» 2018-adapsjon som for tydelig strever etter å treffe dagens populærkultur innen musikk og dataspill. Marvel gjør nok dessverre en bom her. Selv om animasjonsfilmen har fine detaljer på lerretet klarer ikke historien å oppfylle seg selv godt nok.

 
Fakta

Spider-Man: Into The Spider-Verse

  • Regi: Bob Persichetti, Peter Ramsey og Rodney Rothman.
  • Sjanger: Animasjon
  • Nasjonalitet: USA
  • Spilletid: 1h,42 min
  • Aldersgrense: 9 år
  • På Hamar kino fra: Fredag den 14. desember.

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke