18. aug
MESTERBORGER: Fjorårets mesterborger Kari Marie Gundersen gratuleres av prosjektleder Ranveig Nordbryhn.Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Ny mesterborger skal kåres
For ellevte gang inviteres HAs lesere til å stemme fram årets Mesterborger av Hammer By.

Publisert: 31.mai.2011 07:45
Oppdatert: -

Mesterborger-kåringen er en fast del av Middelalderfestivalen på Domkirkeodden. I år er det søndag 12. juni kåringen vil finne sted. Og i år som før er det HAs lesere som skal bestemme hvem som skal kåres.
En jury med representanter for Hedmarksmuseet og HA har funnet fram til årets kandidater. De har valgt følgende sju:

Durita Brattaberg
RingsakerOperaens driftige sjef har bidratt sterkt til å gjøre RingsakerOperaen til både et regionalt og nasjonalt anliggende.

Einar Busterud
Som Hamars ordfører i 12 år har Einar Busterud preget byen mer enn de fleste, og framstår også gjerne som den personifiserte hamarsingen. I høst runder han av som ordfører.

Erland Dalen
En utrettelig lederskikkelse i korbevegelsen i Hamar og på Østlandet, både for barn, ungdom og voksne. Damenes Aften har han ledet fram til å bli et kor i internasjonal klasse.

Wenche-Britt Hagabakken
Forfatter som har bidratt til å skrive Hamar inn i litteraturen, og har også markert seg som en nyskaper som leder av Gravdahls skrivekurs.

Erik Jacobsen
Gjennom sine originale 17. mai-arrangementer på Sagatun har Erik Jacobsen skapt en ny og svært populær tradisjon på nasjonaldagen i Hamar.
Hanne Lystad
Byvandringenes mor fortsetter å virke i det stille og finner fram til og formidler stadig opplysninger om Hamars nære og ikke fullt så nære historie.

Bjørn Helge Olsen
En engasjert frivillighetsprofil i Hamar, gir alt for blant annet Lions, Dragons, Storhamar Håndball og beboerne på Kløverenga og Prestrudsenteret,
MESTERBORGER-KÅRINGEN startet i 2001. Hittil er det følgende ti som er blitt kåret:
2001 Ragna Frisvold
2002 Lilia Birkeland
2003 Anders Ørbæk
2004 Henning Børresen
2005 Eli Kristine og Geir Bjørnar Smebye
2006 Tor Karseth
2007 Bente Sydtangen
2008 Ragnar Pedersen
2009 Per-Øivind Sandberg
2010 Kari Marie Gundersen

SÅ ER SPØRSMÅLET hvem som blir den ellevte mesterborgeren av Hammer By. Det er det opp til HAs lesere å bestemme. De første stemmekupongene kommer i avisa i morgen.
I tillegg til de sju kandidatene, vil det også være rom for at leserne skal kunne komme med sine egne kandidater. For det er mange flere som kan fortjene en mesterborgertittel enn de sju som er nominert.

HENSIKTEN MED KÅRINGEN er å trekke fram mennesker fra lokalmiljøet som har vært med på å gjøre noe positivt for Hamar og Hamar-regionen i en eller annen forstand. På én side kan det være folk som har markert seg sterkt utad, og som på en positiv måte har profilert Hamar og regionen. Men det kan også være folk som har arbeidet mer på grunnplanet for at det skal bli godt å bo her. Dermed kan dette også være en anledning til å fokusere på dem som ikke alltid får oppmerksomheten de har fortjent.
I begge tilfeller dreier det seg om å trekke fram entusiasme, positivitet, stolthet over byen og regionen, og ikke minst troen på at det alltid er mulig å få til noe - og gjerne i fellesskap.
Kåringen skjer under middelalderfestivalen på Domkirkeodden. Det innebærer også at mesterborgeren skal ha en forankring i det lokale. Juryen har også lagt vekt på å trekke fram folk fra vidt ulike sammenhenger og miljøer, som representerer forskjellige typer aktiviteter. Aktiviteten kan være spredt over hele Hedmarken, og ikke bare dagens Hamar by.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke