25. aug
MISS: - Jeg håper å gå helt til topps, sier Fatimah Ghadan fra Hamar, semifinalist i Miss Universe Norge. Foto: CHRISTIAN BERGHEIM
 
- Håper drømmene mine går i oppfyllelse
Fatimah Ghadan (17) fra Hamar stiller opp i konkurransen for å bli Miss Universe.

Publisert: 13.feb.2015 14:32
Oppdatert: 16.feb.2015 08:51

– Jeg håper drømmene mine går i oppfyllelse, sier Fatimah, og synes de har gjort det litt allerede. For ikke ventet hun å bli en av dem som slapp gjennom nåløyet, da hun sendte påmeldingsskjema og bilder til Miss Universe Norge i høst. Men i januar kom mailen: Gratulerer, du har gått til semifinalen.

– Jeg tror vi var 50 i utgangspunktet. Nå er vi 24 igjen, sier kandidaten, og jobber knallhardt for sin posisjon. For i dag beror ikke missekåringen bare på posering, men like mye på posisjonering og deltakelse i sosiale medier og på blogger.

Hittil har hun hatt sin egen, men den legger hun nå i dvale, mens hun konsentrerer innsatsen om Miss Universe-bloggen. 

– Før jeg søkte, trodde også jeg at konkurransen gikk på skjønnhet. Men den handler like mye om hvordan du ser ut på innsida og hvordan du oppfører deg.

Mangfoldige interesser

Fatimah er til daglig elev på reiselivslinja på Hamar katedralskole.

– Jeg er en person som interesserer meg for det meste, så på ungdomsskolen tenkte jeg på både interiør, mote, og arkitektur. Men jeg elsker å reise og treffe nye mennesker, så jeg valgte reiseliv. Til neste år har jeg tenkt å ta påbygning og skaffe meg studiekompetanse. For så lett som jeg har for å ombestemme meg, kan det godt hende jeg får lyst til noe mer siden. 

Hvis hamarjenta går av med seieren i finalen, får hun reisedrømmen oppfylt. Den internasjonale finalen i New York lokker. Også tanken på at den endelige Miss Universe 2015 får reise verden rundt og treffe nye mennesker i et helt år.

– Jeg har aldri vært i USA før, så dette har jeg veldig lyst til.

Designerkjole

– Hva skal du ha på deg i den norske finalen?

– Det har jeg ikke tenkt på ennå. Det skal vel være aftenkjole, vi har muligheten til å få kjole designet, og det hadde vært gøy. Jeg finner det ut litt etter hvert, vi får stadig opplæring, kurs og informasjoner fra Miss Universe Norge.

Fatimah Ghadan er født i Iran, men kom til Norge som sjuåring. De første årene bodde familien i Tranby utenfor Drammen, men fra 2007/2008 har hun vært hamarsing. Og på Hamar heier alle vennene, og ikke minst søstrene på 6 og 20 år, nå på henne og synes det er stilig at hun har kommet til semifinalen.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke