20. aug
STAS: Idag er Arnfinn Johnsen på plass i Montpellier for å motta en internasjonal pris for boka «GULL».
 
Ny pris til Johnsen
I går kveld mottok fotograf Arnfinn Johnsen den gjeveste av flere enn hundre priser han har mottatt: «FEP European Photo Book of the Year Award 2015».

Publisert: 15.apr.2015 10:43
Oppdatert: 15.apr.2015 10:47

The Federation of European Photographers (FEP) er en paraplyorganisasjon for 33 forbund i 29 land og til sammen 50.000 fotografer. Søndag åpnet årets samling i Montpellier i Frankrike; med messe, fagseminarer, business, show – og ikke minst: prisutdelinger.I går kveld ble vinnerne av fotobok-konkurransen presentert; vinnerne i kategoriene reportasje, portrett, landskap, natur, aktfoto og kommersiell fotografering. Arnfinn Johnsen har vunnet klassen «portrett» med boka «GULL – 108 portretter av norske OL-vinnere».

- Det var formannen i Norges Fotografforbund som oppfordret meg til å sende boka til konkurransen, sier Arnfinn Johnsen.

Mange priser

Allerede i forbindelse med vinterolympiaden i Innlandet, startet Arnfinn Johnsen sitt arbeid med portretter av norske olympiske gullmedaljevinnere. Boka «GULL – 108 portretter av norske OL-vinnere» kom ut i 2013, en fotobok med tekster til portrettene skrevet av hamarsingen Åge Dalby.

– Du har mottatt flere enn hundre priser, hvilke setter du høyest?

- «Årets fotograf» (Norges Fotografforbund) i 1993, «Årets bryllupsfotograf» (magasinet Ditt bryllup) i 2000 og prisen «Gull med krans» (Norges Fotografforbund) i 2009. Men den største er nok mest sannsynlig denne. Dette arbeidet er vurdert av internasjonale fagfolk som er ekstremt høyt kvalifisert og de er ekstremt nøye i sin vurdering.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke