21. aug
Ny film: Anders Baasmo Christiansen er tilbake som Julenissen, mens nykommeren Miriam Kolstad Strand spiller ungjenta som får bygda til å huske på jula.
 
Ny Prøysen-film på kino til neste jul
Tre år etter filmatiseringen av Alf Prøysens «Snekker Andersen og Julenissen», lages en helt ny julefilm fra Prøysens univers. «Den vesle bygda som glømte at det var jul» skal ha premiere på kino i november neste år.

Publisert: 18.des.2018 11:23
Oppdatert: 18.des.2018 11:25

Alf Prøysen har en helt spesiell plass i nordmenns hjerter, og spesielt når det er jul. Hans fortellinger er like aktuelle den dag i dag, og filmatiseringene skaper juletradisjoner for nye generasjoner. Nå har Fantefilm en ny juleklassiker på vei.

– Det var med respekt og ydmykhet vi gikk i gang med filmatiseringen av «Snekker Andersen og Julenissen», sier produsent Martin Sundland i Fantefilm.

Filmen ble en enorm suksess med over 500.000 solgte billetter. I år er den satt opp for tredje år på rad opp på kino over hele landet.

– Det er fantastisk å få jobbe med Alf Prøysens verker, og vi er veldig glade for at vi nå har fått lov til å dykke ned i enda et sjarmerende univers fra den folkekjære forfatteren, heter det i en pressemelding fra Martin Sundland og Fantefilm.

Med bakgrunn i Prøysens fortelling om bygda som glemte at det var jul, ligger alt til rette for et nytt sjarmerende og stemningsfullt juleeventyr, heter det her.

Elise ordner opp

Selv om det er en ny historie som skal fortelles i den nye filmen, skal det også være skikkelser fra den første filmen som dukker opp igjen. Blant annet vil både Julenissen og Snekker Andersen være tilbake i den nye filmen.

Dermed vil Anders Baasmo Christiansen igjen ta på seg den røde drakten for å fylle Julenissens sko.

I rollen som Snekker Andersen er det Trond Espen Seim som dukker opp også i den nye filmen.

En ny skikkelse er ungjenta Elise, som er den som ordner opp i den vesle bygda, som er rammet av kollektiv glemsomhet. Elise spilles av Miriam Kolstad Strand fra Lillehammer, som ble valgt ut på audition.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke