17. aug
 
Følger opp suksess med St. Hans på Odden
I fjor kom det 3.500-4.000 til sankthansfeiring på Domkirkeodden. I år drar arrangørene i gang en ny feiring sankthansaften med grilling, kultur og selvsagt båltenning.

Publisert: 06.jun.2017 15:14
Oppdatert: 06.jun.2017 15:39

I «gamle» dager var Domkirkeodden et naturlig samlingssted for folk sankthansaften.

Så var tradisjonen fraværende i mange år, før Rotary-klubben i Hamar var initiativtaker til en felles sankthansfeiring første gang i fjor.

Vellykket

Med på laget hadde de Hamar kommune og Domkirkeodden.

De håpet på 500 deltakere i fjor, men så kom det mellom 3.000 og 4.000 mennesker som koste seg med grilling, leker for barna og kulturelle innslag.

Så vellykket var arrangementet, at de drar i gang sankthansfeiring på Domkirkeodden i år igjen.

Det skjer sankthansaften 23. juni.

Alle kan delta

– Dette er et enkelt arrangement, med lav terskel for å delta. Her er alle velkommen, sier kultursjef i Hamar kommune Morten Midtlien.

Kommunen stiller med sin mobile scene, og gjennom kvelden skal artistene Geirr Lystrup, Lisa Nybrott med band, Karoline Amb, PS Dance og Bernt Ola Volungsholen i aksjon.

Arrangørene fyrer opp griller (flere enn i fjor), og folk kan grille medbrakt grillmat, eller kjøpe seg mat på stedet.

Tenner bål

Hamar Rotary-klubb sørger for at det er nok ved til bålet som skal fyres opp utpå kvelden like sør for Geitryggen. De sørger for at det praktiske rundt arrangementet fungerer.

– Dette er et stort arrangement for oss, som vi håper er kommet for å bli. Programmet favner bredt, sier Tor Rullestad i Hamar Rotary.

Magne Rugsveen ved Domkirkeodden er glad for at deres område brukes. Bålet skal tennes på en platting som er utsatt i tilfelle flom i Mjøsa. Men i så fall har arrangøren en plan B, så bål blir det uansett.

Arrangøren slenger med en oppfordring om å gå eller ta sykkelen til Odden, fordi det blir press på parkering en slik kveld.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke