18. aug
SUPERSTJERNE: Sir Elton John.
FOTO: REUTERS / Mike Segar.
 
Sir Elton John er klar for Stortorget
Sir Elton John kommer til Hamar sommeren 2017.

Publisert: 15.nov.2016 10:04
Oppdatert: 15.nov.2016 12:05

- Vi hadde så gode erfaringer med Stortorget i sommer, at det var lett å kaste seg i gang med arbeidet om å booke en artist til 2017. Vi har lært mye og vi har erfart masse, men konseptet vil være relativt likt sammenlignet med sommerens konsert, sier Hamars kultursjef, Morten Midtlien. 

Sir Elton John spiller på Stortorget fredag 30.juni. Elton John er på dette tidspunktet på en omfattende turne i Europa. Tre dager før konserten i Hamar er han i Køln. Artisten spiller i Kristiansand dagen før han kommer til Stortorget. Deretter tar han noen dager fri før han fortsetter Europa-turneen med konserter i Mannheim og Berlin. Konserten arrangeres i samarbeid mellom Hamar kommune, Stange kommune, Hamar Olympiske Anlegg og bookingselskapet Venues.  

- Med en konsert av en slik karakter ønsker vi å løfte hele regionen. Vil vil vise at vi har et rikt og flott kulturliv i regionen, sier kultursjef i Stange, Solbjørg Tveiten.

Espen Solheim Røhne fra bookingselskapet Venues er meget fornøyd med å lande Sir Elton John til Hamar og Stortorget. 

- Det er ingen som helst tvil om at det er en verdensartist vi får besøk av. Han har solgt en kvart milliard plater, han har tidenes mest solgte singel og har 50 nummer-én hits i verden. Dette er en stor artist, smiler Røhne.

Sir Elton John fyller 70 år i mars, og står som en av verdens desidert største solo-artister. Artisten har gitt ut nesten 50 album siden debututgivelsen "Empty Sky" fra 1969, og med singelen "Candle in the Wind" er han mannen bak tidenes mestselgende singel. Han har vunnet fem Grammy Awards, fem Brit Awards, en Oscar-statuett for beste originale sang til filmen "Lion King" og en Golden Globe. Hans foreløpig siste album "Wonderful Crazy Night" ble gitt ut tidligere i år. 

I 2004 plasserte tidsskriftet Rolling Stone Sir Elton John blant de 100 mest innflytelsesrike musikerne i nyere tid, og i 2013 ble han kåret til tidenes mest suksessrike mannlige solo-artist som har vært inne på Billboard Hot 100. På denne listen havnet han forøvrig på tredjeplass bak the Beatles og Madonna. Elvis Presley ble henvist til fjerdeplass. 

I 1994 ble han innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame, og i 1998 ble han adlet til ridder i klassen "Bachelor" av Elizabeth II. 

- Lovet jo oppfølger

Det nye Stortorget på Hamar viste seg som en konsertarena av ypperste klasse da Sting besøkte byen i august. 8.000 billetter ble den gang revet bort. Til Elton John forventes et enda større publikum, og det blir lagt ut 10.000 billetter.

- Jeg lovte jo i august at vi skulle ha en oppfølger, og som politikere flest holder jeg det jeg sier, smiler Hamar-ordfører Einar Busterud og fortsetter:

- Det er en mann med ekstrem musikalitet som nå er klar for Hamar. 

30. juni åpnes "dørene" til Stortorget klokka 18.00, konsertstart blir klokka 21.00. Billettsalget åpner 18. november klokka 09.00. De som vil på konserten må være raskt ute, og arrangørene påpeker at det var mange som ikke rakk å kjøpe billetter til sommerens Sting-konsert.

Administrerende direktør i Hamar Olympiske anlegg, Viggo Sundmoen forventer trykk rundt billettsalget som snart settes i gang. 

- Nå er det bare å løpe og kjøpe. Billettprisen blir på 835 kroner, forteller Sundmoen. Har forteller videre at man kan kjøpe billetter over skranken i Vikingskipet i tillegg til salget som primært vil foregå på Internett.

Slik som for Sting, er signeringen av Elton John et unikt samarbeid. Kommunene Hamar og Stange samarbeider med Hamar Olympiske Anlegg og bookingbyrået Venues.

- Et slikt samarbeid må til for å signere artister av dette formatet, sier Morten Midtlien, kultursjef i Hamar. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SUPERSTJERNE: Sir Elton John.
FOTO: REUTERS/Brendan McDermi.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke