21. aug
Kate Pendry: Med urpremière på festivalens siste dag.Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
 
Ny teaterfestival med litt av hvert
– Velkommen til en salig blanding av politikk og poesi, rølp og romantikk!

Publisert: 04.jan.2017 20:48
Oppdatert: 04.jan.2017 21:23

Slik ønsker Johanne Margrethe Kippersund Nesdal velkommen til Monofon, som er en helt ny teaterfestival i Hamar. Tittelen forteller at det er kun monologer – soloforestillinger – som står på programmet i Hamar Teater fra 19. til 22. januar.

– Med denne festivalen ønsker vi å løfte fram monologen som uttrykksform, mulighetene som ligger i øyeblikket der scenekunstneren mutters alene møter publikum, sier Johanne Kippersund Nesdal.

– Det er også et prosjekt der vi fortsetter å utvikle Hamar Teater som en mangfoldig, alternativ scenekunstarena.

Pendry og trump

Blant årets artister er britiskfødte Kate Pendry, kjent som performancekunstner av rang, som tidligere har vært flere ganger på Performancefestivalen i Kunstbanken.

– I sommer var hun med på Finstad-festen på Tangen, forteller Johanne Kippersund Nesdal. – Og hun sa ja med en gang til å være med på Monofon.

Til Hamar kommer Kate Pendry med et helt spesielt prosjekt. 20. januar 2017 blir hun og regissør Mads Sjøgård Pettersen tidsvitner til Donald Trumps innsettelse som amerikansk president i Washington. Forestillingen «Human Tsunami: Trump» vil bli skrevet på flyet tilbake til Oslo, med urpremière samme kveld i Hamar under Monofon.

Unge Utøvere

Jon Arne Arnseth er en ung skuespiller fra Hamar som har fått mye oppmerksomhet for monologen «Kunsten å smile», som presenteres som «en personlig og uformell forestilling om det å våge å titte fram bak masken», som det heter i programmet.

Forfatteren Fredrik Høyer fra Drammen kommer med forestillingen «Sjæl» – presentert som «en heseblesende og koselig reise ut i det store ingenting». Så kommer Nora Aschim fra Hamar ned sitt siste prosjekt på Stange vgs.; «Livet er den eneste måten» er en monolog om en ung kvinnes liv idet hun står opp om morgenen og gjør seg klare til å forlate leiligheten. Fra Tangen kommer Emily Fishbeck Luthentun med forestillingen «Memorabilia» – om «minner som får meg til å le fordi jeg ikke vei hvordan jeg ellers skal reagere», som det heter om den.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke