18. aug
DRØMMETUR: Aleksander Gamme har samlet et lag på seks personer for å lage en multisportserie for NRK i Dronning Mauds Land. Gjengen starter med å bestige Norges høyeste fjell. Foto: Gamme
 
Ny TV-ekspedisjon
Aleksander Gamme har vist oss nordmenns drømmeturer på NRK denne høsten. Nå reiser han på sin egen drømmetur - til Antarktis for å lage en ekstremsportserie.

Publisert: 06.des.2013 06:29
Oppdatert: -

Teamet på seks skal bestige Norges høyeste fjell, Jøkulkyrkja (3.148 meter over havet), kjøre på ski ned eller basehoppe, bestige Ulvetanna (2.931 m.o.h), gå på oppdagelsesferd, bo i telt under hele oppholdet på halvannen måned - og alt sammen skal vi få se i en fire episoders tv-serie på NRK 1 høsten 2014 eller vinteren 2014/2015.
- Det er en idé jeg har hatt lenge, et prosjekt jeg er stolt over å ha fått stablet på beina, sier Aleksander Gamme fra Hamar.

Fabelaktiv med

Produksjonsselskapet Fabelaktiv i Hamar skal klippe og gjøre etterarbeidet, og her er to av selskapets profilerte personer, Arild Halvorsen og Terje Nilsen, koblet inn.
Aleksander Gamme er kjent for sine ekspedisjoner til Himalaya, han har syklet i Sahara, gått over Grønland på ski, gått verdens lengste skitur tur/retur Sydpolen alene, han har denne høsten vist oss nordmenns drømmeturer på NRK sammen med Cecilie Skog.
Nå går turen til Antarktis, til Dronning Mauds Land, allerede neste uke - og gjengen kommer hjem igjen i februar.
- Dette er drømmeturen for meg, sier Aleksander.
- Jeg er jo tross alt mer multisportutøver enn jeg er hund som trekker pulk, legger han til - og viser da til sin ensomme ferd tur/retur Sydpolen med to tunge pulker hengende etter seg.

Eksperter

Det har ikke vært vanskelig å få med folk på denne turen.
- Det er en tur som henger høyt, og det har ikke akkurat vært nødvendig å ringe rundt for å mase på folk, sier Aleksander.
De som skal være med er: Espen Fadnes (34) fra Molde. Bosatt i Chamonix, spesialist vingedraktflyging, Kjersti Eide (33), Bergen. Basehopper. Sykepleier. A. Gamme (37), Hamar. Kjent fra store ekspedisjoner. Ingeborg Jakobsen (38), Askøy. Teamets fotograf, med erfaring fra 71 grader nord og Amazing Race. Jonas Langseth (34), Lillehammer/Reinsvoll, fjellklatrer. Og Andy Kirkpatrick (42), England, storveggklatrer.
Teamet på seks sørger selv for å gjøre opptakene som skal gjøres i stand av Fabelaktiv. Ingen fra produksjonsselskapet vil være med til Antarktis.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke