18. aug
HOLDER FORTET: Katrine C. Fredheim håper at det dukker opp penger eller dispensasjonsmuligheter til den nye vaktloven. FOTO: ANDERS GROBSTOK DALEN.
 
Ny vaktlov kan gi Hydranten dødsstøtet
Til tross for frivillig arbeidskraft sliter studentstedet Hydranten med å få endene til å møtes. Og endring i lovverket om egenvakthold kan bety kroken på døra for den populære kulturscenen.

Publisert: 05.jan.2012 08:30
Oppdatert: -

Ett år har gått siden Fredheim overtok som daglig leder ved Hydranten Kulturscene.
- Det har vært både oppturer og nedturer, men først og fremst har det vært veldig gøy, sier Katrine, og legger til at arbeidsmengden til 60 % store stilling var atskillig større en først antatt.
- Jeg oppdaget fort at det var mange oppdager som jeg ikke visste møttes gjøres, selv om jeg har jobbet her som frivillig siden 2006.
ØNSKER økt ENGASJEMENT
Fredheim påpeker at den økonomiske situasjonen til studentpuben ikke er helt prima, og de derfor har valgt å overlate mye av artistbookingen til andre.
- Det er en evig utfordring å engasjere studentene, og på konsertfronten har det utviklet seg til at vi har blitt veldig forsiktig med å booke. Det er for økonomisk ustabilt her til at vi kan ta risikoen selv, sier Fredheim, og trekker fram Xzibit-konserten i november som et skrekkeksempel.
NY VAKTLOV
Regjeringens nye regler for vaktvirksomhet trer i kraft den 1. april. Ifølge Katrine er dette en stor strek i regningen for studentpuber, som hovedsakelig driftes av ufaglærte frivillige.
- Vi er i dialog med politiet for å finne ut hvordan dette fungerer i praksis. Vi må mest sannsynlig ha noen ansvarlig med den nødvendige kompetansen, men det er vanskelig å se for seg hvordan vi skal kunne fortsette å drifte stedet da, sier Fredheim.
Ifølge henne vil vekterutdannelsen av 3 frivillige koste i overkant av 100.000 kroner.
- Og det er penger vi ikke har. Så nå jobber vi på spreng med å finne en snarlig løsning.
KONSERTBITEN PÅ VENT
Det er Paigans Mind som har æren av å starte årets konsertsesong på Hydranten. Kaizers Orchestra og plateaktuelle Dunderbeist står også på plakaten, men etter dem er det stopp.
- Vi har snakket med flere, men foreløpig kan vi ikke planlegge så mye lenger enn ut mars. Vi kan ikke si noe sikkert før det dukker opp penger eller dispensasjonsmuligheter til den nye vaktloven.
Men vi håper selvsagt at konsertåret 2012 vil bli like bra som fjorårets. Vi får bare vente og se.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke