22. aug
samarbeid: Ungdommens fylkesting, her representert ved Eivind Langøigjelten og Inger Lise Pedersen Tangen, har vært med og utviklet kulturkortet.ARKIVFOTO
 
Nye rabatter til ungdom
Nå kan ungdom på Hedmarken gå på teater for bare en hundrelapp.

Publisert: 11.sep.2014 15:03
Oppdatert: 11.sep.2014 15:36

Kulturkortet er et prosjekt i regi av fylkeskommunen, som gir ungdom mellom 13 og 21 år gode rabatter på en rekke arrangementer. Nå har fylkeskommunen fått på plass flere nye rabattavtaler.

- Nå bør ungdom kjenne sin besøkelsestid. Jeg synes avtalene vi nå har fått til med Teater Innlandet og kulturhuset er veldig gode, sier prosjektleder Lise Cathrine Pedersen.

GRATIS RABATTKORT

Kortet er gratis, og gir ungdom mellom 13 og 21 år rabatt blant annet på det meste som skjer i Hamar kulturhus, med unntak av arrangementer som ble avtalt før kulturkortavtalen kom på plass.

En billett hos Teater Innlandet vil med kulturkortet kost 100 kroner pluss avgift. I Hamar kulturhus betaler ungdom 100 kroner for billetter med ordinær pris opp til 250 kroner, og 200 kroner for billetter med ordinær pris høyere enn 250 kroner. I Hamar Teater får ungdom 50 kroner i rabatt på billetter. Ungdom med kulturkort betaler barnebillettpris for å se Storhamar Dragons' hjemmekamper.

SAMARBEIDER MED UNGDOM

Det er fylkeskommunen som står bak kortet, sammen med Ungdommens fylkesting. I fjor ble det delt ut 750 kort. I år har allerede 1.000 ungdommer bestilt kulturkort. I fjor fikk kultur- og idrettsarrangører tilbakebetalt nesten 500.000 kroner fra fylkeskommunen.

Ungdommens fylkesting har jobbet sammen med Fylkeskommunene for å utvikle kortet.

- Til å begynne med var det mest tilbud om ballett og opera, men det er sjelden ungdom på. Kortet er fortsatt i en prosjektfase, men vi ser at det går riktig veg, sier Inger Lise Pedersen Tangen, leder i Ungdommens fylkesting.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke