22. aug
Renoveres: De gleder seg til nytt lys og nye stoler i Hamar Teater. Fra venstre Jonas Kippersund, markedssjef Tore Slettvold i Sparebanken Hedmark, Anders Kippersund og Inga Live Kippersund. Foto: Geir Vestad
 
Nye stoler og bedre lys i Hamar Teater
Med 450.000 kroner fra Norsk kulturråd og 388.000 fra Sparebanken Hedmark, skal teatersalen i Hamar Teater nå renoveres.

0
Publisert: 28.aug.2015 12:09
Oppdatert: 28.aug.2015 12:11

Det er lyset og stolene som står for tur til å utbedres. Og det skal skje kjapt. Allerede til premièren på Turnékompaniets komedie «Leger på grensen» om to uker, er målet at en ny lysbro i salen skal være montert.

For en av merkverdighetene ved Hamar Teater, er at de i alle år har drevet uten frontlys. Men nå skal det komme på plass, og arbeidet med den nye lysbroen tvers over salen er i gang.

Det er Norsk kulturråds avdeling Rom for kunst som har innvilget Turnékompaniets søknad på 450.000 kroner.

Støtte fra banken

Publikum i teatersalen i Hamar Teater har også slitt med vonde stoler. Men nå skal folk slippe å få vondt i rumpa hver gang de går på teater, som Inga Live Kippersund sier. Så Turnékompaniet sjekket hvor mye det ville komme på å utstyre de eksisterende stolene med nytt stopp og trekk, og kom fram til ca. 1000 kroner stolen. Deretter tok de kontakt med Sparebanken Hedmark, som bestemte seg for å ta regningen.

– Hamar Teater er en av de viktigste kulturinstitusjonene i Hamar. Og selv etter at vi fikk kulturhuset, er det viktig for oss å bidra til å holde også de andre spillestedene ved like, sier markedssjef Tore Slettvold i Sparebanken Hedmark.

– Dette er en gave like mye til publikum som til oss, sier Inga Live Kippersund.

Planen er å renovere stolene rad for rad i løpet av høsten, slik at det hele kan stå klart til romjula.

Og stolene skal fortsatt være røde.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke